Ali Eyüboğlu Milliyet Gazetesi

Köpekleri için adalet istedi ve kazandılar

Sunucu Tanem Sivar’la eşi Edham Dirvana’nın ‘Django’ ve ‘Pamuk’ adlı köpeklerini zehirleyen komşuları Kaan Ü.’ye karşı verdikleri iki yıllık hukuk mücadelesi, zaferle bitti...

12 Mayıs 2019 | 53 okunma

Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi, sanığa 1 yıl 7 ay 20 gün ceza verdi. Dirvana çiftinin avukatı Canset Yılmaz, kazandıkları hukuk zaferiyle ilgili şunları söyledi:  “Mahkeme, sanık lehine hiçbir takdir indirimi ve seçenek uygulamadı. 
Kamu vicdanını rahatlatma ve suçta yetkin olan kişinin ıslahı için kararını verdi. Umarım bu emsal karar sonrası yasal düzenlemeler vicdana yönelik olur. Aslında bu kadarla da kalmamalıdır. Hayvanların mal olmadığı, verilen kararla, mevzuatla anlaşıldı.”  
‘Adalet savaşçıları’    
Karardan sonra gözyaşlarına hakim olamayan Sivar ise duygularını şöyle dile getirdi:  “Adalet savaşçıları olarak mükemmel bir gün yaşıyoruz. İki yılın sonunda adalet yerini buldu. Bu çok önemli ve kıymetini bileceğimiz bir karardır. Türkiye’ye örnek olacak emsal karar çıktı. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan sosyal medya takipçileri, avukatlarımız, medya ve Marmaris halkına teşekkür ederim. Bu karar için çok mutluyuz, Django ve Pamuk huzurla uyusun. Tüm hayvanlar için artık çıkması gereken o kanun için aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz!”  

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Valilik izin verdi DEM engelledi! 28 Nisan 2024 | 310 Okunma maNga grubundan çağrı var: Keşke bir kadın DJ olsa da konserlerde bize eşlik etse 28 Nisan 2024 | 38 Okunma Dilan Polat’lı şova inceleme 27 Nisan 2024 | 169 Okunma CEO’nun kibri markayı bitirdi 25 Nisan 2024 | 988 Okunma Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 77 Okunma