Ali Eyüboğlu Milliyet Gazetesi

İlker ayrık’la 300 kişi otomobil sahibi oldu

Beylerbeyi’nde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Boğaz manzaralı, yeni restore edilmiş üç katlı ahşap binada buluştuk İlker Ayrık’la… Sunduğu ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ iyi reyting...

04 Şubat 2018 | 301 okunma

Beylerbeyi’nde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Boğaz manzaralı, yeni restore edilmiş üç katlı ahşap binada buluştuk İlker Ayrık’la… Sunduğu ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ iyi reyting alan, sonra denediği yarışmalar tutmayan, çarşamba akşamları FOX’ta yayınlanan ‘Yaparsın Aşkım’la şeytanın bacağını kıran Ayrık’la bu iniş ve çıkışların sebeplerini konuştum. Oyunculuk ve sunuculuğun yanı sıra yapımcılığa da başlayan Ayrık’tan yeni projelerini öğrendim.  

*Bu mülk sizin mi yoksa kira mı? 
Kiracıyız.  

*Şirkette kaç kişi çalışıyor? 
30 civarında.  

*Hepsi ‘Yaparsın Aşkım’ ekibi mi? 
Yarışma ekibinin yanı sıra drama grubumuz var. Ürün geliştirme, format uygulama ve prodüksiyon konusunda faaliyet göstermeye çalışıyoruz.  

*‘Ben Bilmem Eşim Bilir’den sonra yapımcılığa da başladınız ama Kanal D, Star TV ve FOX’taki işler tutmadı. ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’de oyunlardan çok, yarışmacılara anlattırdığınız tanışma süreçleri ilgi görüyordu. ‘Yaparsın Aşkım’ dışındakilerde bu yoktu, o yüzden mi tutmadılar? 
Aslında sorunun içinde cevabını da biraz vermiş oldun. ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’den sonra ‘1-0’ yaptık. Biz işten memnunduk, ama Muhsin Ertuğrul’un da dediği gibi, “Seyircinin hükmü kesindir, temyize gitmez!” Çocuklarla ‘10 Numara 5 Yıldız’ yaptık. TV için yaptığım en mutlu işti ancak karşılığını hakikaten bulmadı, epey kötü sonuçlar geldi. Kadın-erkek meselesini  bu şekilde konuşmak, görmek, tanık olmak ve eğlenmek insanların hoşuna gitti. Galiba  bu sohbet de üzerimde kaldı. ‘My Man Can’ formatını ‘Yaparsın Aşkım’ diye yaptık ve beklentiyi karşıladık.  

KANAL D, BENDEN HABERSİZ YARIŞMAYA SUNUCU ARADI

*TV dünyasında, Kanal D’nin ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’i devam ettirmek istediği, sizin yapımcılığı da üstlenmek istediğiniz için iplerin koptuğu konuşuluyor. İşin aslı nedir? 
O formattan kaçmadım. Ben, ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ dışındaki işlerin yapımcılığını yapmak istediğimi söyledim. Kanal D,  benimle konuşmadan yarışmaya sunucu aramaya başladı.  

*‘Ben Bilmem Eşim Bilir’e mi? 
Evet… Konuştukları sunucular da beni arayıp, “Bir şaka var galiba? Bu işi sunmak için bizi arıyorlar” dedi. Hepsi yakın arkadaşlarım. Öyle olunca, ben de ilk defa başka kanallarla görüşmeye başladım. O dönemde Star TV’yle görüştük ve anlaştık. Ardından da yeni evimize, FOX’a geldik. ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’i 3-4 yılda 350 bölüm yapınca şahsen onun ara vermesi, biraz soluklanması ve tekrar büyüyerek dönmesi gerektiğini söyledim. Ekranı boş bırakmamak için arada yeni işler yapabileceğimizi ilettim. Nitekim ‘1-0’ı da öyle yaptık. Yaklaşık 5 reytinglere çıkmıştı ama kanal devam etmeme kararı aldı.  

‘YAPARSIN AŞKIM'A 65 BİN BAŞVURU VAR’ 

*FOX’ta kaç kişi yarıştırdınız, sırada kaç kişi var? 
52 kişi yarıştırdık, 65 binbaşvuru var, ama sayıları yine artmış olabilir.  

*Bu yoğun talebi neye bağlıyorsunuz? 
Otomobil çok iyi bir motivasyon. Ayrıca karı-koca için güzel  aktivite. Yani erkekle kadının bir araya gelip yapabileceği fazla şey yok. Erkekler maç, kadınlar dizi seyrediyor. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Ölümcül hasta’ kuaföre mi gitti? 30 Nisan 2024 | 28 Okunma Valilik izin verdi DEM engelledi! 28 Nisan 2024 | 311 Okunma maNga grubundan çağrı var: Keşke bir kadın DJ olsa da konserlerde bize eşlik etse 28 Nisan 2024 | 38 Okunma Dilan Polat’lı şova inceleme 27 Nisan 2024 | 169 Okunma CEO’nun kibri markayı bitirdi 25 Nisan 2024 | 990 Okunma