Ali Eyüboğlu Milliyet Gazetesi

İki film festivaline dair ilginç notlar

"25’inci Uluslararası Adana Film Festivali" bitmeden başlayan “55’inci Uluslararası Antalya Film Festivali” de sona erdi. İki festivali de yerinde takip ettim. Belediyelerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iki...

08 Ekim 2018 | 3.625 okunma
"25’inci Uluslararası Adana Film Festivali" bitmeden başlayan “55’inci Uluslararası Antalya Film Festivali” de sona erdi. İki festivali de yerinde takip ettim. Belediyelerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iki yarışmayı da mukayese etmek gerekirse, öncelikle vurgulamam gereken şudur:

Düne kadar iki festivalin ortak noktası “Türk Sineması”ydı… İki festival de, çekilen yeni Türk filmlerinin yarıştığı arenaydı… Birkaç yıldır iki festival arasındaki ortak noktalar azaldı. Antalya gibi uluslararası filmleri de yarıştıran Adana’da “Ulusal sinema” hâlâ başrolde. Bu yıl 15 Türk filminin yarıştığı Adana’da “Sibel”, “En İyi Film” seçildi. Diğer ödülleri ise “Anons”, “Kelebekler”, “Kardeşler”, “Dört Köşeli Üçgen”, “İçerdekiler” “Güvercin” ve “Güvercin Hırsızları” paylaştı.

Ödüller Doğu’ya

Antalya malum, Türk Sineması’nı uluslararası arenaya taşıma adına yerli film yarışmasını uluslararasının içine kattı. O nedenle bu yıl Antalya’daki finalde sadece iki Türk filmi yarıştı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dilan Polat’lı şova inceleme 27 Nisan 2024 | 155 Okunma CEO’nun kibri markayı bitirdi 25 Nisan 2024 | 979 Okunma Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 76 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 236 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 123 Okunma