Ali Eyüboğlu Milliyet Gazetesi

Cardı B, özür diledi sıra Ünal Çeviköz’de

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisini izlerken yaptığı paylaşımlarla Türkler’in sempatisini kazanan ABD’li rap yıldızı Cardi B, bu kez kızdırdı. Neden mi? Çünkü şarkıcı, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıların ardından Karabağ’da başlayan...

10 Ekim 2020 | 112 okunma

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisini izlerken yaptığı paylaşımlarla Türkler’in sempatisini kazanan ABD’li rap yıldızı Cardi B, bu kez kızdırdı. Neden mi? Çünkü şarkıcı, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıların ardından Karabağ’da başlayan çatışmaları, 15 milyon hayranının takip ettiği Twitter hesabından, “Ermenistan’a karşı soykırım girişimi” diye gösteren bir broşür paylaştı. Türk takipçileri ve Azerbaycan Türkleri, bu paylaşıma büyük tepki gösterince Cardi B, önce o tweet’i sildi, ardından da Twitter’dan yayınladığı sesli mesajla özür diledi.

Diaspora etkisi

Cardi B’nin Azerbaycanlı hayranlarından özür dilediği mesajdaki bir ayrıntı, diasporanın ABD’de her dönem ne denli aktif olduğu, her üyesinin de ‘etki ajanı’ gibi çalıştığının kanıtı. Nereden mi çıkardım bunu? 
Yazdıklarımı ve paylaştıklarımı ABD ile Kanada’dan takip edenlerin, “Buradaki Ermeniler iyice azdı” diye attıkları mesajlar bir yana, Cardi B’nin itirafı ortada. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nihal Candan masalları! 02 Mayıs 2024 | 24 Okunma ‘Ölümcül hasta’ kuaföre mi gitti? 30 Nisan 2024 | 133 Okunma Valilik izin verdi DEM engelledi! 28 Nisan 2024 | 317 Okunma maNga grubundan çağrı var: Keşke bir kadın DJ olsa da konserlerde bize eşlik etse 28 Nisan 2024 | 38 Okunma Dilan Polat’lı şova inceleme 27 Nisan 2024 | 172 Okunma