Ali Eyüboğlu Milliyet Gazetesi

Antalya'ya alternatif ulusal film yarışması

Sinemanın meslek örgütleriyle 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’ni düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasındaki krizin ardından 1 Ekim’de “Meslek...

09 Ekim 2017 | 154 okunma

Sinemanın meslek örgütleriyle 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’ni düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel arasındaki krizin ardından 1 Ekim’de “Meslek örgütleri film festivali yapsın” diye yazmıştım. Ben, ciddi bir yarışmayı kastetmiştim, ama “Sivas” filminin yönetmeni Kaan Müjdeci, sinema meslek örgütlerinin de desteğiyle Antalya ile aynı tarihlerde İstanbul’da “muziplik olsun” diye bir festival düzenledi. 
Müjdeci, Antalya’nın Uluslararası Film Yarışması’nın içine aldığı “Ulusal Film Yarışması”nın aynısını yapacak. Kadir İnanır, Sevin Okyay, Hülya Uçansu, Sarkis, Tayfun Pirselimoğlu ve Nihal Yalçın jüri üyesi olacak. 

Davetlilerin kırmızı halıdan yürüyüp, katılacağı ödül töreninde dereceye girenlere para değil ünlü ressamların tabloları hediye edilecek. 

Müjdeci’nin Antalya Film Festivali’ni aynen taklit ederek düzenlediği yarışmanın devamı gelir mi? Yeşilçam ve Beyoğlu Film Ödülleri’nin devamını getiremeyen sinemacıların bunu başaracağını sanmam. 

O nedenle “Antalya Ulusal Film Festivali”ne alternatif olarak düzenlenen bu etkinliğin devamı zor. Ancak Antalya’ya alternatif bu “Ulusal Film Yarışması”nın 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nden rol çalacağı ve renkli bir eylem olacağı kesin.  

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dilan Polat’lı şova inceleme 27 Nisan 2024 | 155 Okunma CEO’nun kibri markayı bitirdi 25 Nisan 2024 | 979 Okunma Türk ‘Romeo’ Yunan 'Juliet' 23 Nisan 2024 | 76 Okunma Türkan Şoray’dan güldüren anılar 21 Nisan 2024 | 236 Okunma “Dizilerde yokum, çünkü istediğim roller gelmiyor” 21 Nisan 2024 | 123 Okunma