Ali Erkan Kavaklı Yeni Akit Gazetesi

Yeni müfredatta neler olmalı?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Yusuf Tekin inanılmaz bir gayretle çalışıyor, okullara gidiyor, öğretmenleri dinliyor, evlatlarımızı geleceğe hazırlama adına fevkalade zihin teri döküyor. Bakanlığın...

02 Mayıs 2024 | 0 okunma

Milli Eğitim Bakanı Prof. Yusuf Tekin inanılmaz bir gayretle çalışıyor, okullara gidiyor, öğretmenleri dinliyor, evlatlarımızı geleceğe hazırlama adına fevkalade zihin teri döküyor. Bakanlığın açıkladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı yoğun bir çalışmanın ürünü. Öğretim Programları Ortak Metni son derece güzel hazırlanmış. 

Metinde, insan madde-mana, ruh-beden, kalp-zihin olarak ele alınıyor; milli bilinç, milli şahsiyet sahibi insan yetiştirme hedefi konuyor. Milli ve manevi değerleri hayatlarına geçirecek; medeniyet kurucu ve geliştirici, bilge nesiller yetiştirme hedefleniyor. 

Bu amaç ve hedeflerin ders kitaplarına yansıtılması hayatî önem taşıyor. 

Türkçe, edebiyat, fen bilimleri, biyoloji, hayat bilgisi programlarını inceledim. Programda sıralanan nitelikte nesiller yetiştirmek için birkaç teklifte bulunacağım: 

1. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ilkokul birinci sınıfta başlamalı. Almanya’da öğretmenlik...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Manevî dinamikler ve müfredattaki 28 Şubat etkisi 16 Mayıs 2024 | 81 Okunma 28 Şubat cuntası ve Amerika çıkarlarına göre düzenlenen eğitim sistemi 09 Mayıs 2024 | 381 Okunma Yeni müfredatta neler olmalı? 02 Mayıs 2024 | 304 Okunma Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 117 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 453 Okunma