Ali Erkan Kavaklı Yeni Akit Gazetesi

Seçmeli Kur’an, siyer, temel dini bilgileri öğrenciye nasıl önemsetebiliriz?

Ak Parti’nin eğitim alanındaki en önemli icraatı; Kur’an, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin kanunla bütün okullara seçmeli olarak konması.  Dini inanç, kimlik kazanma ve kişilik gelişiminde çok önemli...

12 Ocak 2023 | 140 okunma

Ak Parti’nin eğitim alanındaki en önemli icraatı; Kur’an, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin kanunla bütün okullara seçmeli olarak konması. 

Dini inanç, kimlik kazanma ve kişilik gelişiminde çok önemli rol oynar. 

Kur’an ve Peygamberimiz (sav) gençlere Allah’ı ve ahireti anlatan en önemli iki kaynak. İslam insana merhametli Rabbimizi tanıttırır ve ebedi hayat müjdesi verir. Din; insana iyiyi- kötüyü, güzeli -çirkini, doğruyu -yanlışı anlatır ve davranışlarımızı kontrol etme imkânı sağlar. 

Ülke genelinde ateizm ve deizmin yayılmasından şikâyet ediyor, intiharların artmasından yakınıyoruz.

Hayatı Allah’ın bize bir emaneti olarak gören ve dünyada musibetlere sabrederek, ibadet ederek cennete gideceğine inanan kişi kolay kolay intihar etmez.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni müfredatta neler olmalı? 02 Mayıs 2024 | 289 Okunma Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 448 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 221 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 189 Okunma