Ali Erkan Kavaklı Yeni Akit Gazetesi

Nasrettin Hoca Peygamber Efendimizi anlatıyor

Usta kalem Mehmet Nezir Gül, Anadolu’nun bilgesi Nasrettin Hoca’nın dilinden Peygamber Efendimizi (sav) anlatan bir eser kaleme almış. Diyanet yayınları tarafından neşredilen eser, çocuklara Peygamber Efendimizi (sav) tanıtma ve...

06 Temmuz 2023 | 570 okunma

Usta kalem Mehmet Nezir Gül, Anadolu’nun bilgesi Nasrettin Hoca’nın dilinden Peygamber Efendimizi (sav) anlatan bir eser kaleme almış. Diyanet yayınları tarafından neşredilen eser, çocuklara Peygamber Efendimizi (sav) tanıtma ve sevdirme amacıyla yazılmış. 

Nasrettin Hoca, güldürürken düşündürür; konuşurken tefekkür ettirir. Bilge bir âlim.

Peygamberimiz (sav) çocukları çok sevmiş, onlarla çocuk olmuş, onları omuzuna alarak gezdirmiş, camiye götürmüş, torunları omuzundayken namaz kıldırmış. 

Medine’ye hicret ettiği zaman çocuklar da Peygamberimizi (sav) karşılamak için yollara düşmüşler. Onu görünce sevinçle şarkılar söylemişler. Bu şarkılar hicretin sembolü olmuş ve yıllardır dudaklarda söylenir. 

Çocukların söyledi Ay Doğdu Üzerimize şarkısının sözleri şöyle:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Manevî dinamikler ve müfredattaki 28 Şubat etkisi 16 Mayıs 2024 | 67 Okunma 28 Şubat cuntası ve Amerika çıkarlarına göre düzenlenen eğitim sistemi 09 Mayıs 2024 | 381 Okunma Yeni müfredatta neler olmalı? 02 Mayıs 2024 | 303 Okunma Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 117 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 450 Okunma