Ali Erkan Kavaklı Yeni Akit Gazetesi

Merkezi sınavlardan ve hırsızlardan kurtulmalı

Senelerdir sınav sorularının çalındığını konuşur, yazarız. Türkiye sınav kolik bir ülke. Test sınavları bir sektör hâlini aldı. Kitap ve kırtasiye dükkânlarında kültür...

11 Ağustos 2022 | 261 okunma

Senelerdir sınav sorularının çalındığını konuşur, yazarız. Türkiye sınav kolik bir ülke. Test sınavları bir sektör hâlini aldı. Kitap ve kırtasiye dükkânlarında kültür, sanat, araştırma, ilim kitapları nerdeyse yer almıyor. Test kitapları, soru bankaları başköşeyi tutalı çok oldu. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yapmış:

“Kaynak kitaplar da ücretsiz dağıtılacak.”

Her öğrencinin kaynak kitaba ihtiyacı olmaması lazım. MEB, ders kitaplarını kaynak kitaba ihtiyaç olmayacak şekilde yazdırmalı.

Sayın Bakan da biliyor ki okullardaki ders kitapları öğrenciyi merkezi sınavlara hazırlamıyor. Orta sonda LGS, lise sonda TYT ve AYT esas alınarak ders anlatılır. Özel okullar MEB’in bu açığını doldurarak para kazanır, test kitapları bu açığı kapatmak için hazırlanır, satılır. Kurslar MEB’in bu eksiğinden beslenir. Aslında hiçbirine ihtiyaç yok.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 188 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 583 Okunma