Ali Erkan Kavaklı Yeni Akit Gazetesi

MEB neden 4 sene meslek öğretemez?

Milli Eğitim Bakanlığı neden meslek liselerinde bir meslek öğretemez? Hayatının en verimli dört yılını meslek öğrenmeye adayan gençlere karşı ayıp olmuyor mu?  Sağlık meslek lisesi...

07 Mart 2019 | 268 okunma

Milli Eğitim Bakanlığı neden meslek liselerinde bir meslek öğretemez? Hayatının en verimli dört yılını meslek öğrenmeye adayan gençlere karşı ayıp olmuyor mu? 

Sağlık meslek lisesi öğrencisi tam dört sene okuyor, hemşire olamıyor.

Dört sene az mı?

Meslek lisesi öğrencileri, klasik liseliler gibi matematik, fizik, biyoloji, kimya okuyor. Bunun yerine işletmelere gitseler, staj yapıp mesleklerini öğrenseler çok daha verimli olur. Hem bir mesleği adam akıllı öğrenir hem de mezun olunca işsiz kalmazlar.

MEB son zamanlarda meslek kazandırma konusunda iyi adımlar attı. Organize Sanayi Bölgelerinde meslek lisesi açtı, sanayi odaları ve meslek kuruluşları ile sözleşmeler imzalıyor, öğrencilerin iş bulabilecekleri alanlarda bölüm açıyor.

Yine de hâlâ meslek lisesi öğrencisi 9. sınıfta klasik liselerdeki derslerin tamamını görüyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 188 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 583 Okunma