Ali Erkan Kavaklı Yeni Akit Gazetesi

İyilik devri ve iyilik yarışı başlattı

Ramazan Kur’an ayıdır ve bu ayda indirilmeye başlamıştır. Kur’an hidayet kitabıdır ve okuyanlara doğru yolu gösterir. Kur’an ebedi saadet müjdesi getirmiş, insanlara iyi insan olmanın yolunu göstermiştir...

28 Nisan 2022 | 115 okunma

Ramazan Kur’an ayıdır ve bu ayda indirilmeye başlamıştır. Kur’an hidayet kitabıdır ve okuyanlara doğru yolu gösterir. Kur’an ebedi saadet müjdesi getirmiş, insanlara iyi insan olmanın yolunu göstermiştir, iyi insanın en önemli özelliği iyilik yapabilmesidir. 

Mümin, Allah’ın sevdiği insan olmak için iyilik yapar, Allah rızasını kazanmak Allah’ın emirlerini yerine getirmekle mümkündür.

Allah rızasını kazanmak için fakirlere, yoksullara, dilencilere, akrabalara, komşulara, en önemlisi de ev halkına iyilik yapmak; malından harcamak gerekir.

Kur’an kesin bir dille iyilik yapmayı hem de sevdiğimiz şeyleri Allah yolunda harcamayı emreder:  

Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça asla iyiliğe eremezsiniz. Her ne infak ederseniz şüphesiz Allah onu bilir.” (Al-i İmran,92) 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 188 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 583 Okunma