Ali Erkan Kavaklı Yeni Akit Gazetesi

Deprem ve göz yaşartan yardımlaşma örnekleri

Millet olarak eşi benzeri görülmemiş bir deprem felâketiyle sınandık. Eğitimciler olarak bu felaketten nasıl bir ders çıkarabiliriz diye düşünmenin tam sırası. Mesela çocuklarımızın...

09 Mart 2023 | 111 okunma

Millet olarak eşi benzeri görülmemiş bir deprem felâketiyle sınandık. Eğitimciler olarak bu felaketten nasıl bir ders çıkarabiliriz diye düşünmenin tam sırası. Mesela çocuklarımızın merhamet, yardımlaşma, fedakârlık duygularını harekete geçirmeyi ve güçlendirmeyi öğretebiliriz. 

Değerler eğitimiyle öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz erdemler zaten bunlar. Küçükköy İmam Hatip Lisesini ziyaret ettim. Okul müdürü Fatih Yıldız,  deprem bölgesine okul olarak bir tır dolusu gıda ve temizlik malzemesi gönderdiklerini, bir tır daha göndermek için hazırlıklar yaptıklarını anlattı. Büyükçe bir sınıfı yardım malzemeleri deposu olarak kullanmışlar. 

Matematik öğretmeni Süleyman Nursoy, derste istenilen başarıyı göstermeyen öğrencilerinin yardım toplarken ve kolileri taşırken olağanüstü gayretli olduklarını anlattı. 

Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yardımlaşma gayreti ve...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 188 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 583 Okunma