Ali Erkan Kavaklı Yeni Akit Gazetesi

Deist saldırısı ve okuma kültürü artırma azmi

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek 3 Mart’ta okullardaki “din eğitiminin verimliliğini” masaya yatırmış. Gönüllü olarak çalıştaya katılan...

12 Nisan 2018 | 240 okunma

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek 3 Mart’ta okullardaki “din eğitiminin verimliliğini” masaya yatırmış. Gönüllü olarak çalıştaya katılan 50 civarında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, din eğitiminin daha verimli olabilmesi için neler yapılabileceğini konuşmuşlar. 

Çalıştaya Din Eğitim Genel Müdürü Nazif Yılmaz, il müftüsü Prof. Ali Akpınar, akademisyen Prof. Adem Şahin de katılmış. Din eğitiminde verimlilik nasıl artırılabilir, öğretmenlerin problemleri, öğrenci profili, öğrencilerin sorduğu sorular, öğretmenlerin ve kitapların yeterliliği ele alınmış. 

Cumhuriyet gazetesi çalıştay sonuçlarını “imam hatiplerde deistlerin arttığı” imajıyla yansıttı. Sonra bir kaşık suda fırtına koparıldı. Pireyi deve yaptılar diyeceğim ama ortada pire yok.

Deistlerin çoğalıp çoğalmadığı ile ilgili ne bir araştırma ne istatistik var. Nerede, ne kadar deist var, bilinmiyor ama deistlerin çoğaldığı üfürülüyor.

Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy nitelikli bir eğitimci, iyi bir ilahiyatçı. 

Din Eğitim Genel Müdürü Nazif Yılmaz gayretli, çalışkan, proje ve etkinlik sevdalısı biri. Sivil toplum örgütleri ile baş başa vermişler, din eğitiminin daha verimli olabilmesi için çalıştay düzenlemişler. Tebrik ederim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 188 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 583 Okunma