Akif Beki Karar Gazetesi

Tek tipli ama çifte standartlı olmasa

Bakanlık logolarının Cumhurbaşkanlığı armasına uydurulması çalışmaları bütün ciddiyetiyle sürüyor. 24 Haziran seçimlerinden sonra, tek başlılığa dayalı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişle birlikte başlamıştı.

04 Mayıs 2019 | 4.191 okunma

Proje, kurumsal semboller arasında birlik ve uyumu sağlamayı amaçlıyor. Ve ‘tek devlet tek marka’ başlığı altında yürütülüyor. Haftabaşında, Milli Savunma Bakanlığı da yeni logosunu tanıtarak değişime ayak uydurdu. 

Devlette çift başlılıkla birlikte logo karmaşasına da son verilmesi elbette önemli. Biri diğerine tabi olacaksa, tabii ki Cumhurbaşkanlığı forsu prototipe esas alınacak, tabii ki eski logolar değişerek ona uyacaktı.  

Her kurumdan ayrı bir logonun çıkmayacak, devlette çok logoluluğun yaşanmayacak, görsel karışık fitnesinin ortadan kalkacak olması, önemli olduğu kadar sevindirici de. 

Fakat bu logo tektipleştirmesi kadar ciddi ve önemsenesi başka sorunlar da var. Yeni sistemle tekçilik temelinde çözülmeyi bekleyen sorunlar. Hak ve hukuk standartlarının da tekleştirilmesi gibi... 

İster misiniz bu alanda da bir bütünlük ve ahenk reformu başlatılsın!  

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
MakineTürk'ün yalan söyleyebileni 18 Mayıs 2024 | 425 Okunma Siyasette yumuşama hayâl mi oldu? 17 Mayıs 2024 | 699 Okunma Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 582 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 357 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.391 Okunma