Akif Beki Karar Gazetesi

Sonbahar rüzgarlarına dikkat

Dostların davetindeyiz; evlilik yıl dönümlerini kutluyorlar. Dile kolay, 37 yıl olmuş. Masa, tüm aksesuarıyla sonbahar renginde. En acı, tatlı tonlarıyla bir sonbahar cümbüşü. İnsanı alıp eski günlerin...

26 Kasım 2022 | 541 okunma

Dostların davetindeyiz; evlilik yıl dönümlerini kutluyorlar. Dile kolay, 37 yıl olmuş. Masa, tüm aksesuarıyla sonbahar renginde. En acı, tatlı tonlarıyla bir sonbahar cümbüşü.

İnsanı alıp eski günlerin hatırasına, gençlik ateşinin henüz sönmediği yıllara götürüyor.

Tokat şehri geldi birden gözümün önüne. Dökülen ağaç yapraklarını, parklardan süpürmüyor belediye. Başkan Eyüp Eroğlu, kasım sonuna kadar yasaklamış. Sonbaharın tadını, dökülen sarı yapraklarla çıkarsınlar diye.

Sonra 'gazel' sözcüğünü düşündüm. Türküler onunla anlatır ya mevsimi; "yaprak gazel olmuş durmuyor dalda/ vefasız güzelden bize ne fayda".

Eskiden aşk şiirleri, bu adla anılırdı. Gazel, övgü şiiri kasideden çıkmış bir edebi tür.

Kasidecilerle gazelhanların yolu, ses sanatında da ayrılır. Alaturka müzikte gazel, makamlar arasında serbest gezinme. Sesle yapılan taksime deniyor. 'Of aman' diye girilen doğaçlamalardan çıkarırsınız.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.009 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.307 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 571 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.348 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 171 Okunma