Akif Beki Karar Gazetesi

Rusya'nın taziyesi kabul mü peki?

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (15.11.2022)''Rusya'nın taziyesi kabul mü peki?'' başlıklı yazısı..

15 Kasım 2022 | 1.943 okunma

İçişleri Bakanı Soylu, içimizi yakan terör saldırısından ABD'yi sorumlu tuttu ve köprüleri attı.

Soylu; Suriyeli Ahlam Albashir'in, üstünde 'New York' yazan eşofmanla yakalanmasının ardından açtı ağzını... Ve terör saldırısının ardındaki güç olmakla suçladığı ABD'ye, olay yerinden mesajını iade etti.

Bir yabancı devletle köprüleri atma, ipleri koparma kararını; fevri görünümlü çıkışlarla İçişleri Bakanı mı verir? G-20 Zirvesi'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bundan haberi ve onayı var mı? Bilmiyoruz.

Ama şunu biliyoruz; Erdoğan'la Putin'in 2019'daki Soçi Mutabakatı'ndan beri Kobani'nin denetimi Rusya'da. Ankara bastırınca Trump, ABD askerlerini çekmişti. Kontrol, Rus güçlerine geçmişti.

Rusya ile Türkiye, son 3 yıldır Kobani mıntıkasında 100'den fazla ortak devriye bile attı.

Gizli de değil bu bilgiler.

Soylu, saldırının Kobani bağlantısını tespit ettiklerini söylüyor. "Kobani talimatıyla" yapılmış.

Kobani'nin ve YPG'nin hâmisi olarak da ABD'yi gösteriyor. Onun için ABD Büyükelçiliğinin taziyesini kabul etmedi. Suçlarını yüzlerine vurarak reddetti.

Rus Büyükelçiliği de taziye dilemişti. Onlarınki kabul demek ki. Kobani'yle ve YPG'yle bir alakaları bulunamadı herhalde.

Soylu; "terör örgütü belki üzülecek ama" diyerek, yakalanan faili öldürecek terörisiti de yakaladıklarını açıkladı.

Böylece birtakım ilklere şahit olmaya devam ediyoruz.

En son Mersin'deki dahil, 40 yıldır kendisinden bilinsin diye terör yapan, acımasız sivil katliamlarından çekinmeyen ve kalleş saldırılarını üstlenip kanlı teröristlerini sahiplenen PKK; bu kez saldırıdaki izlerini kaybettirmek ve teröristinden kurtulmak istemiş. Fakat faili ortadan kaldırarak izleri silip rolünü örtbas ve inkar etmesine fırsat verilmemiş. Önemli bir başarı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı okullarda zorbalığı niye durduramıyor? 05 Aralık 2025 | 253 Okunma Öcalan'ın mesajında ne yok? 04 Aralık 2025 | 672 Okunma ‘Devletin kadife eldivenli demir yumruğu’nda mı sıra? 03 Aralık 2025 | 991 Okunma Mazlum Abdi de Öcalan’ı görecek mi? 02 Aralık 2025 | 365 Okunma İznik’e gelen Papa değil Haçlı Ordusu sanki 29 Kasım 2025 | 744 Okunma