Akif Beki Karar Gazetesi

Her devrilen demokrat değildir

Bolivya Devlet Başkanı Morales, sokak protestolarına polis ve askerin de arka çıkmasıyla devrildi. Seçim hırsızlığıyla itham ediliyordu. Ve direnemeyecek noktaya gelmişti zaten.

12 Kasım 2019 | 3.149 okunma

20 Ekim'de, birinci turda sayım tamamlanmadan zaferini ilan edip ikinci tura gerek kalmadığını söylemişti. Sokağa çıkan muhalefeti de dış destekli bir darbe tezgahlamakla suçlamıştı.

Sonunda geri adım attı, bastıramadığı taleplere kulak verdi, tartışmalı sonuçları iptal ve seçimi yenilemeyi kabul etti. Ama geç kalmıştı.

Genelkurmay başkanının istifasını istemesi üzerine, koltuğu bıraktı, ayrılmak zorunda kaldı.

Bizdeki 'büyük oyunu görün' korosu durur mu, başladılar ardından ağıtlar yakmaya.

Şöyle demokrasi şampiyonuydu, böyle halk kahramanıydı, Amerikan karşıtlığının önde giden bayraktarıydı, emperyalizmle savaşın son mücahidiydi, Washington'un canını sıkıyordu, CIA darbesiyle devirdiler sonunda, antidemokdatik müdahaleyle önce halkı sokağa döktüler, sonra işbirlikçi generallerinin ihanetine uğradı ve operasyon tamamlandı diye, hariçten ne gazeller okuyorlar ne gazeller...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
MakineTürk'ün yalan söyleyebileni 18 Mayıs 2024 | 345 Okunma Siyasette yumuşama hayâl mi oldu? 17 Mayıs 2024 | 698 Okunma Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 582 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 356 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.390 Okunma