Akif Beki Karar Gazetesi

Gazze fırsatçılarının duyarlılığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım başında Astana'daki Türk Devletleri Zirvesi'nden dönerken İsrail'le ilişkiler için şöyle demişti: "Tamamen bağları koparmak, hele hele uluslararası diplomaside öyle bir şey...

24 Kasım 2023 | 306 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım başında Astana'daki Türk Devletleri Zirvesi'nden dönerken İsrail'le ilişkiler için şöyle demişti:

"Tamamen bağları koparmak, hele hele uluslararası diplomaside öyle bir şey olmaz."

İktidar, İsrail'i yaptırımlarla boykot etmiyor. Tepkisi sert ama eyleme geçirmiyor, söylem bazında. Diplomatik ve ticari ilişkilerimiz, seviye düşürmeden devam ediyor.

Zaten destekçileri de yaptırım için iktidara bastırmıyor. Mazeretleri var; ekonomimiz zarar görürse iktidar da seçimde zarar görürmüş. Öncelik, iktidarı korumakta, oy kaybetsin istemiyorlar.

Gazze'ye duyarlılıklarını ise kendi iktidarlarına ve ekonomilerine zarar verecek kampanyalar başlatan ABD'lileri, iktidarlarını protesto için sokaklara dökülen Avrupalıları takdir ederek gösteriyorlar. Onlarla tam dayanışma içindeler.

Aradaki boşluğu da resmi yaptırımların yerine sivil boykotu, İsrail'in yerine de kendi insanımızın çalışıp gittiği Türkiye'deki kahveciyi, hamburgerciyi, hastaneyi hedefe koyarak dolduruyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 218 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.337 Okunma Kürtlerle ortak hissiyat testine var mısınız? 11 Mayıs 2024 | 1.265 Okunma Dikkat etki ajanı çıkabilirsiniz 10 Mayıs 2024 | 1.016 Okunma Sıra Demirtaş için yumuşamada 09 Mayıs 2024 | 1.084 Okunma