Akif Beki Karar Gazetesi

Emekli amirallerin yanlışı, yanılgısı

Darbe paranoyası kaşıyayım derken sadece darbe tehdidi sulandırılmıyor, devlet ciddiyeti de...

06 Nisan 2021 | 92 okunma

Casusluk yaptığının kanıtlanamaması, Kavala’nın casusluk faaliyetlerini gizleyebilecek kadar iyi bir casus olduğuna kanıt sayılmıştı.  

Böyle iddianamelerin yazıldığı, darbe çığırtkanlığı bulunamayınca Altan’ın “darbe çağrışımı davası”ndan yargılandığı yerde olur bunlar olmasına da... 

104 emekli amiralin ortak açıklamasına ‘muhtıra’, ‘darbe bildirisi’ denmesi yine de fazla yahu! 

Görevdeyken yapsalardı kesinlikle askerin darbe tehdidi, seçilmiş iktidarın görev ve yetkilerine müdahale anlamıma gelirdi. 

Ama artık emekliler. Emekli askerlerin görüş açıklaması, muvazzaf askerlerin bağlı oldukları hükümetin görev alanına giren konularda bildiri yayınlamasıyla  bir tutulabilir mi?  

Aynı şeyse, iktidar ekranlarında iktidar tezlerini savunurken, iktidara tez desteği yetiştirirken niye terbiyesizlikle, edepsizlikle, hadsizlikle ve darbecilikle suçlanmadılar?  

“Oturun oturduğunuz yerde, milli iradeye parmak sallayamazsınız” diyen devletliler, bu amiraller onca zaman ekranlarda konuşturulurken neredeydi?  

Ayrıca emekli askerler, seçilmiş muhalif siyasetçilere parmak sallarken hukuka, milli iradeye ve demokrasiye uygundu. Aynı kişiler, iktidarla...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
MakineTürk'ün yalan söyleyebileni 18 Mayıs 2024 | 427 Okunma Siyasette yumuşama hayâl mi oldu? 17 Mayıs 2024 | 699 Okunma Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 582 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 358 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.391 Okunma