Akif Beki Karar Gazetesi

Dolandırıcılara karşı eğitim şart

AK Parti'nin, 20 yıllık iktidarında en başarısız olduğu iki bakanlıktan biri Kültür, diğeri Milli Eğitim. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabul etmişti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne...

12 Ağustos 2023 | 1.170 okunma

AK Parti'nin, 20 yıllık iktidarında en başarısız olduğu iki bakanlıktan biri Kültür, diğeri Milli Eğitim. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabul etmişti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne, Tamer Karadağlı transfer edilmiş. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne de Ömer Faruk Belviranlı'nın atanmasıyla Kültür'de başarının önü açıldı. Görmek için, bu atamaların hangi üstün kaliteyi ve örnek başarıyı ödüllendirdiğine bakmak bile yeterli.

Atananların yaptıkları, yapacaklarının teminatıysa iktidar güzellemesi şarkı besteleri, oyunlar yolda demektir.

Mostra olabilmek, böyle görevler için gereken yüksek kabiliyetlerdenmiş. Magazin skandalları da durduramaz artık bu rol modelin yükselişini.

Kültür tamamsa sıra Milli Eğitim'de. Belki bu vesileyle ders programlarındaki büyük bir eksikliğe de el atılır. Müfredatımız, dolandırıcılıklara karşı gençleri hazırlamıyor. Hayat mektebinde bunla çok sınanacaklar oysa.

Yazar Kemal Tahir'den ödünç bir deyimle; "kurt, Kur'an'ı okuyor"sa kuzuların kurtulma şansı pek yok.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 361 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 349 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.368 Okunma Kürtlerle ortak hissiyat testine var mısınız? 11 Mayıs 2024 | 1.268 Okunma Dikkat etki ajanı çıkabilirsiniz 10 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma