Akif Beki Karar Gazetesi

Diyanet'in işi nefret ettirmek mi?

Hz. Peygamber'in, vali atadığı Muaz bin Cebel'e nasihatidir. "Müjdeleyin, nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın" buyurur. Öncesinde de taze valiye; Allah'tan korkmasını, mazlumun duasından sakınmasını...

24 Şubat 2024 | 0 okunma

Hz. Peygamber'in, vali atadığı Muaz bin Cebel'e nasihatidir. "Müjdeleyin, nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın" buyurur.

Öncesinde de taze valiye; Allah'tan korkmasını, mazlumun duasından sakınmasını, insanlara iyilik ve güzel ahlâkla muamele etmesini, zenginden alıp fakire zekât vermeye çağırmasını öğütler.

Peygamber'in tavsiyesi böyleyken Diyanet Başkanı Erbaş, el kadar çocuklardan yüreklerinde kin ve nefret beslemelerini istiyordu.

Hoca, önceki gün Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur'an Kursu ve Çukurambar Diyanet Gençlik Merkezi açılışlarına katılmıştı.

Vatanını, milletini, devletini seven gençler yetiştirdiklerini söyledikten sonra şöyle devam ediyordu:

"Milletine, devletine hainlik yapanlara karşı içinde ve yüreğinde bir nefret besleyen gençler olsun. Öyle değil mi? Biz bir kötülük gördüğümüz zaman onu elimizle düzeltmek lazım. Elimizle düzeltemiyorsak dilimizle düzeltmemiz lazım. Dilimizle de düzeltemiyorsak kalbimizle o kötülükten nefret etmemiz lazım. Peygamber Efendimizin verdiği ölçü bu..."

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette yumuşama hayâl mi oldu? 17 Mayıs 2024 | 56 Okunma Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 569 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 351 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.386 Okunma Kürtlerle ortak hissiyat testine var mısınız? 11 Mayıs 2024 | 1.269 Okunma