Akif Beki Karar Gazetesi

Deprem yasasından Kanal İstanbul çıkmasın da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, depreme hazırlık için İstanbul'a özel bir yasa yapacaklarını açıkladı. Erken bitirirlerse Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırabilirlermiş. O...

04 Ağustos 2023 | 378 okunma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, depreme hazırlık için İstanbul'a özel bir yasa yapacaklarını açıkladı. Erken bitirirlerse Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırabilirlermiş. O kadar acilmiş, tatildeki Meclis'in açılmasını bekleyemezmiş.

Bu hassasiyet ve hız karşısında duygulanmamak elde değil. Fakat işkillendiriyor da...

Özhaseki; Kanal İstanbul civarında belirledikleri rezerv alanlardan söz ediyor. Buraları, depremzedeler veya depremde ilk yıkılabilecek konut sahipleri için ayırmayı planlıyorlarmış.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Erdoğan'ın Körfez turu için bir Kanal İstanbul dosyası çalışmıştı. Suud, Katar ve Emirlikler'e sunulacaktı.

Sonuç ne oldu, görücüye çıkarılan varlıklarımız arasında mı? Bilmiyoruz.

Ancak Körfez turunun hemen öncesinde dikkat çekici bir gelişme yaşanmıştı. Bakan Özhaseki, İBB Başkanı İmamoğlu'yla fotoğraf vermiş ve İstanbul'u depreme birlikte hazırlamak için anlaştıklarını duyurmuştu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
MakineTürk'ün yalan söyleyebileni 18 Mayıs 2024 | 425 Okunma Siyasette yumuşama hayâl mi oldu? 17 Mayıs 2024 | 699 Okunma Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 582 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 357 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.391 Okunma