Akif Beki Hürriyet Gazetesi

Büyük koalisyondan kaçış

ERCAN Karakaş, Almanya'da Hıristiyan demokratlarla 'büyük koalisyon'a giren sosyal demokratların, 2009'da oy kaybettiğini hatırlatıyor (dünkü Cumhuriyet). Partisini korkutuyor yani. AK Parti'yle koalisyon kurarlarsa kendilerini de aynı...

07 Temmuz 2015 | 1.377 okunma

ERCAN Karakaş, Almanya'da Hıristiyan demokratlarla 'büyük koalisyon'a giren sosyal demokratların, 2009'da oy kaybettiğini hatırlatıyor (dünkü Cumhuriyet). Partisini korkutuyor yani. AK Parti'yle koalisyon kurarlarsa kendilerini de aynı kaçınılmaz sonun bekleyeceğini, CHP'nin güneş gören kardan adam gibi şıpır şıpır eriyeceğini söylüyor. 

Koalisyonda erime korkusu, AK Parti cenahında da var. CHP'yle koalisyonu seçmenin affetmeyeceğine, ilk seçimde AK Parti'yi cezalandıracağına inanıyor bazıları.
Aşılması zor bir fobi bu.

* * *

Bakmayın, ben de iflah olmaz bir koalisyonfobiğim aslen. Koalisyonzede bir halka ve koalisyonu beceremeyen bir siyaset geleneğine koalisyon sevdirmeye kalkışacak son kişiyim.
Aslolan, tek parti iktidarıdır. Ama gücün yetmiyorsa başını kuma mı gömeceksin; gerçekle yüzleşmemek için yorganı başına çekip 'Aman sabah olmasın' mı diyeceksin?
Kimse sevdiği için koalisyon yapmaz. Hatta tek parti iktidarını garanti görüyorsan, apar topar seçimi de tekrarlarsın...
Fakat ya sonuç değişmezse? Oynadığın kumarın ekstra maliyetleri de biner, daha da ağırlaştırmış olmaz mısın tabloyu?
7 Haziran olayı hiç yaşanmamış gibi yapanlar var. 'Boş ver koalisyonu, o da nereden çıktı, sen iyisi mi yine tek başına iktidar ol' demekle iktidar olunacağını zannediyorlar. Günde yüz kere aynı cümleyi yazsan, ramazan virdi gibi bin kere tekrarlasan kalkar mı ortadan bu cenaze?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
MakineTürk'ün yalan söyleyebileni 18 Mayıs 2024 | 419 Okunma Siyasette yumuşama hayâl mi oldu? 17 Mayıs 2024 | 699 Okunma Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 582 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 356 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.391 Okunma