Akif Beki Karar Gazetesi

Bazılarının hayatı dubara

Yönetmen dostum Sinan Çetin'den duymuştum. Bir reklâm görüşmesinde tatilden laf açılınca Ajda Pekkan köpürmüş. "Tatil de ne ayol, maaşla çalışan fakirler tatil yapar, biz fakir miyiz" filan...

26 Ağustos 2023 | 805 okunma

Yönetmen dostum Sinan Çetin'den duymuştum. Bir reklâm görüşmesinde tatilden laf açılınca Ajda Pekkan köpürmüş. "Tatil de ne ayol, maaşla çalışan fakirler tatil yapar, biz fakir miyiz" filan diye.

Çok kazanıp film gibi hayatlar yaşamış namlı bir sinema yönetmeniyle bir pop star arasında geçiyor, dikkatinizi çekerim.

Ben, yaz tatili yapmak zorunda olan bir ailede büyüdüm. Çocukluğumda tatil, memlekete gitmekti. Ya otobüs ya kara trene cümbür cemaat doluşup, Kayseri'den Bingöl'e. Bütün yıl, planı yapılırdı. Şimdi anlıyorum, fakirliktenmiş (!)

Bazılarının hayatı, tatil. Ayrıca hayalini kurmaları gerekmiyor.

Tatil anlayışlarımız değişebildiği gibi dürüstlük anlayışlarımız da farklı.

Meselâ bazılarının hayatı, yalan. Ayrıca kurmaları, kurgulamaları, tasarlayarak palavra sıkmaları gerekmiyor. Ağızlarına yuva kurmuş, her konuştukları yalan. Su gibi yalan atmakta değil doğruyu söylemekte zorlanıyorlar, epey çaba istiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
MakineTürk'ün yalan söyleyebileni 18 Mayıs 2024 | 425 Okunma Siyasette yumuşama hayâl mi oldu? 17 Mayıs 2024 | 699 Okunma Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 582 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 357 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.391 Okunma