Akif Beki Karar Gazetesi

Allah’ın bir kaderinden öbürüne kaçamayanlar

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (18.10.2022)''Allah’ın bir kaderinden öbürüne kaçamayanlar'' başlıklı yazısı.

18 Ekim 2022 | 641 okunma

Korona salgınının başında, tedbirlere uyarak Allah’ın bir kaderinden öbürüne kaçabiliyorduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘kaderde varsa tedbir neye yarar’ kaderciliğine karşı şöyle uyarmıştı:

“Hz. Ömer, Şam’a gitmek üzere yola çıkacakken orada bir salgın hastalık başladığının haberini alıyor ve vazgeçiyor. Bunun üzerine sahabeden birisi Hz.Ömer’e, ‘Allah’ın kaderinden mi kaçıyorsun’ diye soruyor. Hz. Ömer’in bu soruya cevabı çok manidardır. ‘Evet Allah’ın kaderinden yine Allah’ın kaderine kaçıyoruz’. Bugün bize düşen görev de gereken her türlü önlemi alarak takdiri Allah’a bırakmaktır...”
Amasra’daki maden faciasından sonra ise Erdoğan, Hz. Ömer’in kader inancını hatırlatmadı.

Dedi ki:

“Birileri bununla dalga geçebilir, önemli değil ama biz kader planına inanmış insanlarız. Bunun ne dünü ne bugünü ne yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmemiz lazım.”

Maden işçileri için Allah’ın bir kader planından öbürüne kaçış yok gibi anlaşıldı sözleri.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette yumuşama hayâl mi oldu? 17 Mayıs 2024 | 37 Okunma Muhalefet etki ajanlığına razı mı? 16 Mayıs 2024 | 565 Okunma Türkiye Yüzyılı’nda çiftçilerle destan yazalım yazmasına da 15 Mayıs 2024 | 351 Okunma Tasarruf hoş geldi de kime geldi? 14 Mayıs 2024 | 2.386 Okunma Kürtlerle ortak hissiyat testine var mısınız? 11 Mayıs 2024 | 1.269 Okunma