Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Siyonistin mutedili var mı?

Mutedil, adl kökünden yani adalet kelimesiyle aynı kökten türemedir.. Kullanımda ise mutedil ile orta yolu izlemeye, dengeyi gözetmeye, uçlara doğru kaymamaya çalışan anlamı kastedilir. Bundan dolayı böyle itidal...

29 Aralık 2022 | 183 okunma

Mutedil, adl kökünden yani adalet kelimesiyle aynı kökten türemedir.. Kullanımda ise mutedil ile orta yolu izlemeye, dengeyi gözetmeye, uçlara doğru kaymamaya çalışan anlamı kastedilir. Bundan dolayı böyle itidal çizgisini gözetmeyenler hakkında “aşırı” kelimesi kullanılır. Bilindiği üzere son zamanlarda bunun yerine radikal veya köktenci kelimeleri de bayağı moda oldu.

Siyonistlerin bazıları da “aşırı siyonist” olarak nitelendiriliyor. Bu biraz normal olmakla birlikte, bundan siyonistin mutedilinin de olabileceği sonucu çıkarmak doğru olmaz. Çünkü siyonizmin bir tür ırkçılık olduğu tescillenmiştir. Irkçılık ise insanlık açısından bir ayıp ve ideolojik yönden de bir aşırılıktır.

Siyonist işgal rejiminin son seçimlerinde parlamentoda yeterli çoğunluğu elde eden “sağcı siyonist” kanadın başını çeken Netanyahu’nun kurduğu hükümetin bugün görevi devralacağı yine siyonistlerin medya organlarında dün çıkan haberlerde dile getirilmişti.

Netanyahu’nun kendisi gibi düşünen sağcı aşırı siyonist liderlerle koalisyon hükümeti...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 104 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 226 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma