Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Pakistan’da darbe değil hükümet değişikliği

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Varol’un bugünkü (14.04.2022)''Pakistan’da darbe değil hükümet değişikliği’’ başlıklı yazısı.

14 Nisan 2022 | 311 okunma

Geçen hafta Pakistan’daki gelişmelerle ilgili yazımızda, ülkedeki muhalefetin verdiği güvensizlik oylamasının iptal edilmesinin ve Meclis’in feshedilmesinin hukuksuz olduğunu ve gerekçe olarak gösterilen Anayasa maddesinin çok genel bir ifade taşıdığını, iktidardaki hükümet hakkında verilen güvensizlik oylamasını zaten gündemine almış olan Meclis’in oylama yapmasını engellemeye mesnet olmadığını dile getirmiştik. 

Zaten bizim söz konusu yazımızın yayınladığı tarihte muhalefet partileri de verilen kararların iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkeme de gerek güvensizlik oylamasının iptali kararının ve gerekse Meclis’in feshinin Anayasaya aykırı olduğuna hükmederek, Meclis’in toplanıp oylamayı yapması gerektiğini bildirdi. 

Anayasa Mahkemesi’nin bu kararının “yargı darbesi” olarak nitelendirilmesi haksızlıktır. Çünkü bu, hukukun gereğiydi ve Anayasaya ve hukukun mantığına tamamen aykırı bir yoruma dayalı olarak verilen kararların iptali yönünde değil de geçerli sayılması yönünde karar verilmiş olsaydı bu hukuki değil tamamen siyasi bir karar...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 62 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 66 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 246 Okunma