Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

İsimler içeriği değiştirecek mi?

İsimlerin ve kavramların öneminden daha önce de muhtelif yazılarımızda söz etmiştik. Kur’an-ı Kerim’de de bazı âyetlerde buna dikkat çekilir. Ayrıca yahudilerin ve münafıkların isimlerde veya hitap...

12 Mart 2022 | 179 okunma

İsimlerin ve kavramların öneminden daha önce de muhtelif yazılarımızda söz etmiştik. Kur’an-ı Kerim’de de bazı âyetlerde buna dikkat çekilir. Ayrıca yahudilerin ve münafıkların isimlerde veya hitap tarzında ağız bükmeleri, böylece insanları yanıltmaya kalkışmaları hakkında da bilgilendirme yapılarak uyarıda bulunulur. 

İsim ve kavramların seçiminde iyi niyetli bir tavır söz konusu olmakla birlikte, insanları yanıltma ve işin gerçek yüzünü gözlerden saklama gibi bir art niyet de söz konusu olabilir. 

Mısır’daki cunta yönetimi de birkaç gün önce cezaevleriyle ilgili, isim ve kavramların değiştirilmesini de içeren yeni bir yasa çıkardı. Bu yasaya göre ülkede artık Türkçedeki karşılığı hapishane, gardiyan, mahkum vs. olan geleneksel Arapça kelimeler yerine, anlam yönünden daha olumlu ve sıcak sayılan birtakım kelimeler kullanılacak. Örneğin cezaevi veya hapishane yerine “ıslah ve rehabilitasyon merkezi” ismi kullanılacak. 

İçi İşleri Bakanlığı’na bağlı Cezaevleri Birimi’nin ismi, Toplumsal Koruma Birimi olarak değiştirildi....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 67 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 68 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 227 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 77 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 250 Okunma