Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimleri

Görüldüğü kadarıyla önceleri epey gündem konusu olmasına rağmen, Fransa seçimleri de bu sıralar Ukrayna’daki savaşın gölgesinde kaldı. O yüzden gündemdeki konular arasında çok fazla...

09 Nisan 2022 | 120 okunma

Görüldüğü kadarıyla önceleri epey gündem konusu olmasına rağmen, Fransa seçimleri de bu sıralar Ukrayna’daki savaşın gölgesinde kaldı. O yüzden gündemdeki konular arasında çok fazla öne çıkmıyor. İlgisizlik biraz da adayların, gerek ülke halkı ve gerekse uluslararası toplum açısından ümit vadedecek bir söylem ortaya koyamamasından kaynaklanıyor olabilir. O yüzden beklentiler zaten oy kullanma oranının çok düşük olacağı yönünde. 

Fransa’da epeyden beri konuşulan ve bilhassa aşırı ırkçı Marine Le Pen’in artık ciddi ciddi bir şekilde başa güreşeceğinin düşünüldüğü seçimlerin birinci turu yarın yani 10 Nisan 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. 

Verilen son bilgilere göre seçimlerin birinci turunda 12 aday yarışacak. Bunların hiçbirinin salt çoğunluğu elde edememesi durumunda, en fazla oy alan iki adayın yarışacağı ikinci tur iki hafta sonra yani 24 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. 

Şu anki cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir dönem daha cumhurbaşkanlığı koltuğunda kalmak için bu seçimlerde de aday oldu. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 273 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 227 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma