Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Almanya’nın tazminat oyunu

Söze konu hakkında fikir edinmenize yarayacak bazı bilgiler vererek başlayalım.  Filistin’deki İslami direniş prensip olarak silahlı mücadelesini işgal altındaki Filistin topraklarının sınırları...

03 Eylül 2022 | 159 okunma

Söze konu hakkında fikir edinmenize yarayacak bazı bilgiler vererek başlayalım. 

Filistin’deki İslami direniş prensip olarak silahlı mücadelesini işgal altındaki Filistin topraklarının sınırları içinde sürdürmektedir. O yüzden siyonist işgal rejimine yönelik olarak Filistin dışında herhangi bir eylem düzenlemiyor. Bu konudaki prensibine bağlı kalmaya şimdiye kadar sürekli özen göstermiştir ve işgal rejimi de bunun farkındadır. 

İslami direnişin bu tutumu zaman içinde diğer direniş gruplarını da etkilediği için özellikle 1987’de patlak veren intifadadan itibaren askeri mücadele büyük ölçüde işgal altındaki toprakların sınırları içinde sürdürülüyor. İstisnalar genelde münferit olaylardır. Özellikle İslami direnişe nispet edilebilecek bu türden olayın hasıl olduğu da henüz ispat edilebilmiş değildir.

Ama daha önce muhtelif gruplar tarafından Filistin dışında İsrail hedeflerine yönelik çeşitli eylemler gerçekleştirilmiştir, fakat bunları gerçekleştirenler genellikle sol gruplardı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 67 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 66 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 77 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 247 Okunma