Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Ahmed Kayid Salih

Cezayir’in Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı, aynı zamanda geçtiğimiz Şubat ayında Cezayir’de gösterilerin başlamasından sonra ülkede siyasi dengeleri korumak ve sistemin halk hareketi karşısında çökmesini engellemek için vidaları gevşetme ve sıkma işlemlerini yürüten bu yüzden özellikle son on ay içinde bayağı popüler olan Ahmed Kayid Salih 23 Aralık Pazartesi günü ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

27 Aralık 2019 | 129 okunma

İki gün sonra yani 25 Aralık’ta da cenazesinin kaldırılması için tören düzenlendi ve törene resmi görevlilerin yanı sıra halktan da gerçekten büyük bir kalabalık katıldı. Normalde ülkedeki cunta yönetiminin ağır toplarından biri olmasına rağmen cenazesine halktan bu kadar büyük bir kalabalığın katılması onun ülkede son dönemdeki çalkantılarda dengeleri koruma ve kriz yönetme konusunda izlediği politikanın azımsanmayacak bir kesim tarafından kabul gördüğüne işaretti. 

Daha önce de muhtelif yazılarımızda dile getirdiğimiz üzere Cezayir’de her ne kadar sivil bir yönetime geçilmiş olsa da ülkede ordu yine siyasi mekanizma üzerinde güç ve etki sahibidir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 82 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 67 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 228 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 77 Okunma