Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Karmaşadan dine ulaşma güçlüğü

"Cuma namazında hem Arnavutça hem de Türkçe hutbe okundu. Caminin imamı sonrasında kahvede bize eşlik etti. Kendisine “farklı dinlerden insanlarla ilişkilerin nasıl” diye sordum, “onlarla sıkıntı yok...

21 Temmuz 2022 | 464 okunma

"Cuma namazında hem Arnavutça hem de Türkçe hutbe okundu. Caminin imamı sonrasında kahvede bize eşlik etti. Kendisine “farklı dinlerden insanlarla ilişkilerin nasıl” diye sordum, “onlarla sıkıntı yok, anlaşıyoruz bir şekilde, derdimiz hep Müslümanlarla oluyor” dedi, epey gülümsedik. Sahiden de dünyanın birçok yerinde, kah selefi ekoller, kâh özgün takılmak isteyen gruplar uhuvvet konusunda eksik bir algıya, tutuma sahip. Ohri’deki imamın sözü aslında ağlanacak söz lakin güldük ister istemez.”

Bu ifadeleri, Hüdayi Vakfı’nın kurban faaliyetlerini izlemek için Balkanlar’a giden Genç Dergisi yayın yönetmeni Süleyman Ragıp Yazıcılar’ın paylaştığı whatsapp mesajından aldım.

Geçmişte farklı Balkan ülkelerini gezdiğimde bana da Vahhabilik, Selefilik’le ilgili benzeri yakınmalar yapılmıştı. Osmanlı bakıyesi Balkan Müslümanlığına, gençler, Mısır’dan ya da Suud’dan farklı dini yaklaşımlar getiriyorlar, bu da halkı tedirgin ediyor, gençlerin din konusunda kafaları karışıyordu.

***

Türkiye’de nerelerdeyiz?

En günceli Cübbeli Ahmet diye medyatik bir figür haline gelen Ahmet Mahmut Ünlü’nün kendi...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Reisi - Yazıcıoğlu 21 Mayıs 2024 | 151 Okunma Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 1.150 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.892 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.596 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 888 Okunma