Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

İktidar et – ekmek kuyruklarını ne zaman görecek?

"Cumhurbaşkanı ve bakanlar, enflasyonu durduracaklarına meydanlara çıkıp ya da esnaf gezip, bu arada muhalefeti suçlayıp belediye seçimleri için propaganda yapıyorlar” tarzındaki eleştiriye büyük hak...

17 Mart 2024 | 0 okunma

"Cumhurbaşkanı ve bakanlar, enflasyonu durduracaklarına meydanlara çıkıp ya da esnaf gezip, bu arada muhalefeti suçlayıp belediye seçimleri için propaganda yapıyorlar” tarzındaki eleştiriye büyük hak veriyorum.

Hakikaten, mesela İstanbul’da sokağa yansıyan kent yoksulluğuna baktıktan sonra, Cumhurbaşkanı’nın kendine has üslupla meydanlarda yaptığı tiratlar boş geliyor. Güçlü bir ses tonuyla konuşuyor ama toplum beklentileri açısından bakıldığında içi boş sözler söyleniyor.

Sonra iktidarın başkan adaylarının, söz gelimi Murat Kurum’un ya da Turgut Altınok’un “Bizi başkan yaparsanız emekliye şunu, dar gelirliye bunu vereceğiz” tarzındaki söylemleri de söz meclisten dışarı ama, halkı aptal yerine koyma anlamına geliyor. Hiçbir politik tavrı olmayan, diyelim ucuz ekmek, ya da et kuyruğunda bilmem kaçıncı kişi olarak sıraya girmiş insanlar bile, “Gelin bir kere de siz gece yarısı sıraya girin, ya da bize verilen maaşlarla bir hafta geçinin” diyerek ortadaki absürt gerçeği haykırıyorlar.

Ağlıyor insanlar. Öfkeli insanlar. “Utanıyoruz, ya da bizi bu hale getirenler utansın”...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 813 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.345 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 858 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.779 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.979 Okunma