Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Erdoğan, Ayasofya ve beka

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya ile ilgili değerlendirmelerini nasıl okumalıyız? Önce bir meydanda “Ayasofya açılsın” diye seslenen vatandaşa şöyle cevap verdi: “Sultanahmet’i bir doldurun ondan sonra ona bakarız...

21 Mart 2019 | 8.596 okunma

Bak, şimdi Büyük Çamlıca Camii’ni yaptık. Dört, beş tane Ayasofya eder, o kadar büyük. 60 bin kişiyi alabilecek kapasitede. Mesele o değil, bu işin bir siyasi boyutu var. Yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın, Ayasofya’yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman, neyin, nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Adımı nasıl atacağımızı, bunun siyaset dilini de çok iyi biliriz.”

* * *

Sonra bir televizyon yayınında çoğunluğu gençlerden oluşan toplulukta gelen bir soruyu cevaplandırırken şunları söyledi:

“Ayasofya açılsın diyorlar. Be kardeşim. Bir şey söylerken duygusallıkla, afedersin bu alçağın, bu teröristin sözlerine karşı böyle bir talepte bulunmanın bir anlamı yok.

Bu oyunlara gelmeyelim. Bunlar da bir tahriktir. Bu tahrik unsurlarını bozalım diye özellikle bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.168 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 855 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.765 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.979 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.144 Okunma