Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Biz çıkalım kerevetine...

Bütün engelleri aşan, sıkıntılardan kurtulan, birbirine kavuşan, dolayısıyla muradına erenler vardır, bir de kaybedenler… Bütün masallar mutlu sonla biter genelde ve bizler, masal dünyasını izleyenler bu...

30 Haziran 2023 | 328 okunma

Bütün engelleri aşan, sıkıntılardan kurtulan, birbirine kavuşan, dolayısıyla muradına erenler vardır, bir de kaybedenler… Bütün masallar mutlu sonla biter genelde ve bizler, masal dünyasını izleyenler bu mutluluğu paylaşma dileğinde bulunuruz.

Seçimlerde yaşanan gerilimleri masallardakine benzetebilir miyiz, bilmiyorum, ama iki taraf oluştuğu ve bir “mücadele”ye tanık olduğumuz bir gerçek. Sonunda da bir taraf kazanmış durumdadır.

Seçim ortamında mücadelenin asıl aktörleri siyasi partiler ve liderler iken, siyaset mücadeleyi toplumsal boyuta taşıyabilme sanatıdır. Çünkü mutluluk – murada ermek, toplum desteğini kazanmakla mümkündür. Masallarda birileri kazanır, birileri kaybeder. Bizler de seyrederek hüzünlenir veya mutlu oluruz.

Siyasette toplum seyirci değildir. Desteğiyle bizzat siyasetin içinde rol üstlenir. Sonuçta kazanan kim olursa olsun bütün toplum olarak mutluluk ya da mutsuzluklar birlikte yaşanır.

Seçimlerde Cumhur...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 1.061 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.882 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.592 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 888 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 793 Okunma