Ahmet Tan Cumhuriyet Gazetesi

Şeriat gerekirse onu da...

“İmam” olduğuna, 40 yıldır en incesinden ve en damardan siyaset yaptığına göre,Gülen’in Türkiye’deki nihai amacı “şeriat düzeni”dir.  Şeriat, Kuran’daki ayetlere...

31 Temmuz 2016 | 332 okunma

“İmam” olduğuna, 40 yıldır en incesinden ve en damardan siyaset yaptığına göre,Gülen’in Türkiye’deki nihai amacı “şeriat düzeni”dir. 
Şeriat, Kuran’daki ayetlere ve Hz. Muhammed’in sözlerine dayandırılan İslam hukukudur. Ki, bugünkü iktidar için katiyen kötü bir düzen değildir. 
Tam aksine en ideal yönetim şeklidir. Erdoğan, bu ideali kutsama uğruna, hapiste yatmayı göze almıştır. 
“Minareler süngümüz, camiler kışlamız!” 
“İşgalci küffara” karşı yazılmıştır. Ama o şiir ülkenin ağır aksak da olsa işleyen demokratik hukuk düzenine karşı bir meydan okuma idi. 
Ki bu sayede, önce her tür cemaat tarafından baş tacı edildi, sonra da iç-dış rüzgârın etkisiyle bugünkü “başarılarına” ulaştı...

***

“Beraber yürüdük biz bu yollarda...” şarkısındaki “partner”in kimliği biraz muğlaktır. 
Bu türkü, Gülenciler için pek iştah açıcıdır. 
Sahiden yola birlikte çıkıldı... Sonrası nazara geldi ve mezara kadar derken pazarda ve çıkmaz bir pa
zarlıkta son buldu. 
Gülenciler (ve 1999 yılı başında, 33 gün ara ile Apo’yu paketleyip Gülen’i kanadı altına alan Güç), 15 Temmuz gecesi, ülkeyi görünürde topyekûn teslim almak istedi. 
Ama bu heves kursaklarında kaldı. 
Bunda Erdoğan’ın pek bayılmadığı bağımsız ve özgür medya sayesinde sergilediği metanet ve sokağa dökülen milletin cesaretinin payı elbette çok büyük. (BaşbakanBinali Bey’in serinkanlı tutumundaki payı da teslim etmek gerek!) 
“Kışla” ele geçirilmek istendi ve “camiler” marifetiyle Gülen, kendi milli ve yerli olmayan ideolojisini ülkeye egemen kılmak istedi. 
Ama “Darbe” yine de bu haliyle bile amacına ulaştı.

***

“Kırk türlü acemilik barındıran bu girişimin” bir amacı da belki bu!.. 
Soros, “Türkiye’nin en iyi ihraç malı ordusudur!” demişti. Bu biraz övgü, biraz dalga içeriyordu. Sonuçta doğruydu. Ama artık kendi parlamentosunu bombalayan, kendi vatandaşını kurşunlayan bir orduyu kim ne yapsın?
“15 Temmuz”un hedefi 4 Temmuz 2003’te K.Irak Süleymaniye’deki Türk subaylarının kafasına geçirilen çuval eylemini tamamlayan süper bir prodüksiyon olabilir mi? Ya da ciddi bir uyarı: 
“PKK eşittir PYD kafasını değiştirin!”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gerçeğin demine Hu 28 Nisan 2024 | 132 Okunma Reyiz'in yıldız haritası 21 Nisan 2024 | 105 Okunma Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 277 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 188 Okunma