Ahmet Sağırlı Türkiye Gazetesi

"İstikbal tarımda" diyen adam...

Beş sene önce "Emtia Gurusu" olarak şöhret olmuş bir isim gelmişti Türkiye'ye. Bir bankanın düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılmıştı. "Mevcut Piyasa Şartlarında Nasıl Para Kazanılır"...

03 Mayıs 2017 | 641 okunma

Beş sene önce "Emtia Gurusu" olarak şöhret olmuş bir isim gelmişti Türkiye'ye. Bir bankanın düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılmıştı.
"Mevcut Piyasa Şartlarında Nasıl Para Kazanılır" konulu bir konferans.
Jim Rogers, önümüzdeki yıllarda lüks arabalara borsacılar değil çiftçiler binecek, deyince ilgi çekici bir haber olmuş, konudan haberdar olanların sayısı artmıştı.

4-5 sene önce böyle konular konuşulup tartışılabiliyordu. Sonraki yıllarda hep hainlerle yatıp kalktığımız için veya yatırılıp kaldırıldığımız için güle oynaya tartıştığımız bir konu kalmadı.
...
Neyse.. İddialı konuşan adamların söylediklerine aradan birkaç yıl geçince bir daha bakmak -bana göre- ilgi çekici oluyor.

Bu abi, (Jim Rogers) demiş ki;

* Çinlilere komünist diyenler var. Çinliler, en iyi kapitalistler olmasalar bile, dünyanın en iyi kapitalistleri arasında. Gelirlerinin yüzde 35'ini tasarruf ediyorlar. İyi yaşamak, yatırım, tasarruf yapmak istiyorlar.
* Çin'in sürekli yükselme dönemlerinden geçmiş bir ülke; dünyayı değiştirmeye devam edecek.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 652 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma