Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Yedi büyük günahın en fenası: Açgözlülük

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Yedi büyük günahın en fenası: Açgözlülük' başlıklı yazısını kaleme aldı.

01 Aralık 2023 | 2.227 okunma

Yedi büyük günah şunlar:

BİR: Kibir. İKİ: Açgözlülük. ÜÇ: Şehvet. DÖRT: Öfke. BEŞ: Haset. ALTI: Tembellik. YEDİ: Oburluk.

*

Tek tek bakalım bu günahlara:

*

- KİBİR: Boşu boşuna kostaklanma illetidir. Kasım kasım kasılma halidir. Çok ciddiye alınacak bir tarafı yoktur bu günahın. Günah hiyerarşisindeki yeri aşağılardadır.

*

- ŞEHVET: Kriminal bir tarafı yoksa günahı işleyenin boynunadır. Bu açıdan “Bana ne, sana ne, ona ne” falan deyip geçmek dışında yapacağımız bir şey yoktur.

*

- ÖFKE: Artık buna çare buluyorlar. Öfke kontrol kursları var. Gidiyorsun bu kurslara. Sakinleşiyorsun. Halim selim biri olup çıkıyorsun yani. Bu açıdan baş edilemeyecek bir günah değil.

*

- HASET: Bunun tek zararı, bu günahın günahkârlarınadır. Kendilerini yer bitirirler, çatlarlar, patlarlar. Bu günaha maruz kalanlar ise bir nazar boncuğuyla bütün tehlikeyi bertaraf edebilirler.

*

- TEMBELLİK: En şirin, en sempatik günahtır bu. “Tembellik hakkımı kullanıyorum” diyen birisine “Tövbe et, günah işledin” diyemez insan. Tembele günahkâr muamelesi yapılmaz, yapılamaz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var 20 Mayıs 2024 | 4.473 Okunma Gündemin 6 konusu 19 Mayıs 2024 | 2.485 Okunma Hiç kimse Ayhan Bora Kaplan’ın çökertilmesini önemsizleştirmesin 18 Mayıs 2024 | 1.849 Okunma Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 5.958 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.182 Okunma