Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Savaş şaklabanları

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü (17.03.2022)''Savaş şaklabanları'' başlıklı yazısı.

17 Mart 2022 | 5.389 okunma

Putin’e mesaj yazıyor. “Gel” diyor. “Teke tek dövüşelim” diyor. “Var mısın?” diyor. Sonra da dil çıkaran çılgın emoji’lerle süslüyor bu teklifini. Bebekler ölüyormuş, yüz binler mülteci oluyormuş. Umurunda değil. Eğleniyor ağamız.


Şaklabanlığı ve müptezelliği bu savaşta iyice ortaya çıktı. Kim Putin’e laf ederse, Putin’den önce bu çıkıyor ortaya. Elon Musk’a “Putin abim seni döver” diye laf sokuyor. Ölümler, gözyaşları umurunda değil. Neşe saçıyor ağamız.

Mustafa Sarıgül kadar olmasa da bayağı bir delirdi. Sürekli makam odasında fotoğraf çektiriyor. Poz yapıyor, Clark çekiyor. Bazen Napolyon’a özeniyor, bazen Zelenski’ye... Hiçbir şey umurunda değil. Poz peşinde ağamız

MÜLTECİNİN ANCAK UKRAYNALISINI SEVMEK

SABAH kahvesi için mahalle kahvesine gitmiştim.

Yan masadan şöyle bir cümle işittim:

“Şekerim Ukraynalı mülteciler, Suriyeli mülteciler gibi değil ki... Bunlar hiç değilse medeni.”

Genelleme yapmaktan pek hoşlanmam.

Ama bu konuda yapacağım:

Mahalle kahvesinde yan masadan işittiğim o cümle...

Aramızdaki en mülteci düşmanlarının bile...

Dip duygularının ifadesidir.

AĞAÇ OLAYININ CHP’Yİ BİTİRME İHTİMALİ SIFIR

ÇIRAĞAN Caddesi’ndeki ağaçlar, beni her zaman etkilemiştir. Devasa boyutlarına, görmüş geçirmişliklerine, bilgece duruşlarına, tarihten seslenişlerine hep hayran kalmışımdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu ağaçlardan bazılarını, “Bunlar kanser, bunlar hasta, kesmek zorundayız” falan diyerek kesti. Gerçekten kesilmek zorunda mıydı bu ağaçlar, yoksa varlıkları korunabilir miydi? Tartışmaları devam ediyor. Mesela Orman Mühendisleri Odası, “Bu bir katliamdır” diyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gündemin 6 konusu 19 Mayıs 2024 | 1.947 Okunma Hiç kimse Ayhan Bora Kaplan’ın çökertilmesini önemsizleştirmesin 18 Mayıs 2024 | 1.839 Okunma Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 5.720 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.179 Okunma Nokta nokta kamuda tasarruf 14 Mayıs 2024 | 4.586 Okunma