Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

New York’tan iki Trump izlenimi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte ABD'ye giden gazeteciler arasında yer alan Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, New York izlenimlerini aktarmaya devam ediyor.

21 Eylül 2023 | 2.503 okunma

- BİRİNCİ İZLENİM: Beşinci Cadde’deki Trump Tower’ın önünde Trump kılığına girmiş bir adam resmen şov yapıyor. Bayağı da benzetmiş kendini. Gelen geçenin ilgisi çok bu adama. 10 doları bastıran fotoğraf çektirebiliyor kendisine. Trump’a yakışır bir tezgâh kurmuş adam yani. Helal olsun. Trump görse bu adamı, “İşte benim girişimci vatandaşım” diyerek takdîs eder ve 10 doları bastırıp fotoğraf çektirir.

*

- İKİNCİ İZLENİM: Burada tek gündem var: Trump. Taksiye binince taksiciye, kafeye gidince garsona laf arasında sorulan tek soru şu: “Trump kazanır mı?” Sokağın diline kulak verecek olursak, evet, kazanır. Yani geliyor gelmekte olan. Ama ben temkinliyim. Bizim Hakan Bayrakçı, “Trump seçimi alır arkadaş. Üstelik kılçıksız kazanır” demediği sürece asla kesin konuşmam.

TÜRK DOKUMASININ NEW YORK ŞAHLANIŞI

Denizli’den Hoşgör... Erzurum’dan Ehram... Antalya’dan Gılamık... Burdur’dan İbecik... Tekirdağ’dan Karacakılavuz... İzmir’den Keyfiye... Gaziantep’ten Kutnu... Siirt’ten Şal Şepik... Giresun’dan Tamzara...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hiç kimse Ayhan Bora Kaplan’ın çökertilmesini önemsizleştirmesin 18 Mayıs 2024 | 157 Okunma Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 5.304 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.172 Okunma Nokta nokta kamuda tasarruf 14 Mayıs 2024 | 4.580 Okunma Sen bizim her şeyimizsin Greta 13 Mayıs 2024 | 1.989 Okunma