Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Muhalefetin adayını belirlemesinin vakti geldi de geçiyor bile

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’ın bugünkü (09.04.2022)''Muhalefetin adayını belirlemesinin vakti geldi de geçiyor bile’’ başlıklı yazısı.

09 Nisan 2022 | 1.333 okunma

Süreç uzadıkça...

Muhalefet kamuoyunun gözünde adayla ilgili beklenti çıtası, yükseğe, en yükseğe çıkmakta. “Süpermen” gibi bir şey umuluyor yani. Bu da hayal kırıklığı potansiyelini fena halde arttırıcı bir durum.

Süreç uzadıkça...

“Ekremciler”, “Mansurcular”, “Kemalciler” diye gruplaşmalar söz konusu olacak gibi... Aday bir an önce belirlenmezse bu bölünme, tabanda genişleyebilir ve kemikleşebilir. Bu da çok büyük olmasa bile bazı küçük tatsızlıklara yol açar.

Süreç uzadıkça...

Kemal Kılıçdaroğlu, bütün stratejisini “kendi tabanına adaylığını kabul ettirmek” üzerine kurmak durumunda kalıyor. Abartılı agresiflikler, lüzumsuz sertlikler... Hepsinin temel nedeni bu.

Süreç uzadıkça...

Aday olarak isimleri geçenler, kendi aralarında bir rekabet içine giriyorlar. Tabii ki açıktan bir rekabet değil bu, gizli bir rekabet. Ama gizli de olsa sonuçları itibarıyla yıpratıcı olabilir.

TARIM BAKANI’NIN SESİNİ DUYDUM İLK DEFA

YENİ Tarım Bakanı Vahit Kirişci, dün TRT’ye çıktı.

Ses tonunu ilk kez duydum.

Konuşmasına ilk kez tanık oldum.

Konusuna hâkim görünüyordu. Üslubu gayet iyiydi. Tarımla ilgili doğru sanılan yanlışlara gayet düzgün bir şekilde açıklık getirdi. Umut verici bir yaklaşım içindeydi.

Bütün bu izlenimleri edindikten sonra buradan Bakan Kirişci’ye sormak isterim:

Sayın Bakan! Neden bugüne kadar sustunuz ki? Neden ısrarla ve inatla anlatma yolunu seçmiyorsunuz ki? Neden millet “tarım, tarım” diye inlerken “Buradayım” diye atılmıyorsunuz ki?

‘BUÇA’DA KATLİAM OLMADI’ LOBİSİ HAREKETE GEÇTİ

SAĞDAN soldan üzerimize şöyle şeyler boca ediliyor:

- Buça’daki katliam tiyatro.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var 20 Mayıs 2024 | 4.856 Okunma Gündemin 6 konusu 19 Mayıs 2024 | 2.487 Okunma Hiç kimse Ayhan Bora Kaplan’ın çökertilmesini önemsizleştirmesin 18 Mayıs 2024 | 1.849 Okunma Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 5.967 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.182 Okunma