Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

'İtirazlar için mekanizmalar oluşturduk, titizlikle inceliyor ve değerlendiriyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya gelip sohbet etme fırsatı bulunca... “Her taraftan feryatlar yükseliyor, ne olacak bu mağduriyetler” diye sormadan edemedim. İşte Başbakan’ın bu...

22 Eylül 2016 | 21.076 okunma


Başbakan Binali Yıldırım'la bir araya gelip sohbet etme fırsatı bulunca...
“Her taraftan feryatlar yükseliyor, ne olacak bu mağduriyetler” diye sormadan edemedim. İşte Başbakan’ın bu konuda söyledikleri:

Hürriyet


HATALAR OLABİLİR: Bu çok kapalı bir örgüt... Sinsi, takiyeci, şeffaf değil. Hedefine ulaşma adına her şeyi meşru sayan bir anlayışı var. Bu nedenle yaşla kuruyu birbirinden ayırt etmenin zorlukları var. Yüzde yüz hatasızız iddiasında bulunmak doğru değil. Mutlaka yanlışlar olabilir, hatalı kararlar olabilir. Ama mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasının yolunu açık tutuyoruz, önemli olan budur.


HEP UYARDIK: Bu süreçte hep şunu söyledik: Çok titiz davranalım, intikam duygusu ile hareket etmeyelim, adaletle hareket edelim. Yaş ve kuru bir arada olmasın, sapla saman birbirine karışmasın. Olabildiğince titiz davranma gayreti içinde olduk.


KOLAY DEĞİL: Takdir edersiniz ki karşımızdaki yapı Türkiye’nin her köşesinde örgütlenmiş. Poliste, yargıda, eğitim camiasında, iş dünyasında, askerde... Çok geniş bir yapı... 15 Temmuz’da bu yapı içinde aleni olarak yer alanlar ortaya çıktı. Çıkmayanların tespitinde ise işin o kadar kolay olmadığını gördük. Buna rağmen eldeki imkânlar ölçüsünde titiz çalışıldı.


ŞİKÂYETLER GELDİ: Listeler açıklandıktan sonra teşkilatlarımıza, bakanlarımıza, bize “Biz mağdur olduk, haksız yere atıldık” diye şikâyetler gelmeye başladı. Cumhurbaşkanımızın “Kurumlar bir yarış içine girmiş gibi” şeklinde bir beyanatı oldu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 1.190 Okunma Dua, Arapça ve araba: Erbaş’tan açıklama geldi 02 Mayıs 2024 | 6.471 Okunma Audi A8 ve Ali Erbaş 30 Nisan 2024 | 9.345 Okunma CHP varken İYİ Parti’ye ihtiyaç var mı 29 Nisan 2024 | 3.488 Okunma Bu adamlar  Erdoğan’a niye hakaret ediyor Fatih? 28 Nisan 2024 | 2.941 Okunma