Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Hepimiz aynı gemideysek

- “Hepimiz aynı gemideyiz / Hepimiz aynı gemide değiliz” şeklinde yürütülen saçma, mantıksız, sersem, şapşal, gereksiz, kof tartışmaya son vermeliyiz. * - Kaptan ve mürettebatın gemiyi sağ salim...

11 Ağustos 2018 | 20.497 okunma

- “Hepimiz aynı gemideyiz / Hepimiz aynı gemide değiliz” şeklinde yürütülen saçma, mantıksız, sersem, şapşal, gereksiz, kof tartışmaya son vermeliyiz.

*

- Kaptan ve mürettebatın gemiyi sağ salim limana ulaştırmak gibi bir yükümlülükleri olduğunu ve bu yükümlülüklerinin hiçbir gerekçeyle askıya alınmaması gerektiğini asla unutmamalıyız.

*

- Gemi yolcularının geminin akıbetinden endişelenmeye ve “Önlem al kaptan” diyerek talepte bulunmaya hakları olduğunu kabul etmeliyiz.

*

- Endişe eden ve çözüm talep eden gemi yolcularına “gemi haini” dememeliyiz.

*

- “Gemi batsın, bu iktidar gitsin” diye dua edenin şapşallığı ile “Geminin akıbeti önemli değil, önemli olan iktidarın akıbeti” diyenin şapşallığı arasında pek bir fark olmadığını görmeliyiz.

*

- Gemiyi batırmak isteyenlerden ve gemi dışı koşullardan şikâyet etmenin hiçbir derde devâ olmadığını hepimiz görmeliyiz.

*

- Tamam, gemimizi batırmak isteyenler var ama gemiyi batırmak isteyenlere karşı bu zamana kadar neden etkili önlemler almadık? Hepsinden daha önemlisi, bizim gemi niye bu kadar kolay su alıyor?” sorularını açık yüreklilikle sormalıyız.

*

- Hepimiz elbirliğiyle geminin batmamasını sağlamak için en rasyonel, en akılcı, en gerçekçi, en sonuç alıcı önlemlerin alınmasına katkı sunmalıyız.

‘ONLARIN DOLARI VARSA BİZİM ALLAHIMIZ VAR’ NE DEMEK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan aynen şöyle dedi:

“Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allahımız var”.

*

Ne demek istiyor Erdoğan?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP varken İYİ Parti’ye ihtiyaç var mı 29 Nisan 2024 | 370 Okunma Bu adamlar  Erdoğan’a niye hakaret ediyor Fatih? 28 Nisan 2024 | 2.750 Okunma 23 Nisan’daki Dilan Polat’lı maskaralık nereden çıktı… Tam bir TikTok zihniyeti 27 Nisan 2024 | 1.003 Okunma Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 4.755 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.390 Okunma