Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Fotoğraflarla gündemdekiler

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’ın bugünkü (18.04.2022)''Fotoğraflarla gündemdekiler’’ başlıklı yazısı.

18 Nisan 2022 | 5.664 okunma

Boşlukla tokalaşmak

“BIDEN boşlukla tokalaştı” haberinin fotoğraflarını görünce... Biden’ın dublör yerine robot kullanıp kullanmadığı aklıma geldi. Malum “robot tokalaşması” diye bir şey var. Biden’ın mekanik hareketlerinden başka bir şey çıkmıyor.

MAĞDUR AİLE

Ödüllük bir fotoğraf

MANŞETLERİ süsledi ve öylece geçilip gitti. Oysa bu fotoğraf karesi, çok şey anlatıyordu. Şiddet mağduru ailelerle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapılan iftarın ardından bir mağdur aile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yaşadıkları acıyı anlatıyor. Emine Hanım’ın duruşuna lütfen dikkat. Muazzam bir fotoğraf karesi. Çok iyi yakalanmış. Kim çektiyse ödüllendirilmeli.

HASAN MEZARCI

MESİH olduğunu iddia eden Hasan Mezarcı, “Su içmenin orucu bozma uygulamasını kaldırdım” dedi. Bunun üzerine çok mavra çevrildi. Hiçbirine gülmedim. Hoşlanmıyorum Hasan Mezarcı’yla dalga geçilmesinden. Hastaya gülmek gibi geliyor bana.

İLHAM GENCER

Üç sırrı var

“99 yaşında piyano başında” diye dünkü Hürriyet’in manşetindeydi İlham Gencer. Zeynep Bilgehan’ın röportajından anlıyoruz ki İlham Bey, uzun yaşamanın sırrını şu üç maddede özetliyormuş: Hareket et, bir. Az ye, iki. Kıskanma, üç.

Üç maddeyle ilgili de şunları söyleyebilirim:

- BİR: Nerede hareket, orada bereket.

- İKİ: Acıkmadan sofraya oturma, doymadan kalk.

- ÜÇ: Haset etme ne olur, çalış senin de olur.

ESENGÜL

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var 20 Mayıs 2024 | 5.826 Okunma Gündemin 6 konusu 19 Mayıs 2024 | 2.498 Okunma Hiç kimse Ayhan Bora Kaplan’ın çökertilmesini önemsizleştirmesin 18 Mayıs 2024 | 1.851 Okunma Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 6.014 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.184 Okunma