Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Fenomenleri tanıma kılavuzu

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Fenomenleri tanıma kılavuzu' başlıklı yazısını kaleme aldı.

16 Kasım 2023 | 1.945 okunma

PİJAMA: Ev fotoğrafları paylaşımlarında giyilen pijamalara özel bir dikkat. Pijamaların deseninde kırmızı kalpler bulunuyorsa bir fenomen olayıyla karşı karşıya olabilirsiniz. Çünkü fenomenlerin resmi üniforması gibidir bu kırmızı kalpli pijamalar.

- RANGE: Parayı bulan bir fenomenin parayı bastırıp ilk satın aldığı şey Range Rover marka araçtır. Mercedes’e eskiden müteahhit arabası denirdi. Artık Range Rover’a fenomen arabası deniyor. Bunun direksiyonunda poz vermeye bayılıyor ablalarımız.

- YESMAR: “Yesmar Yesmar” diye oynak bir şarkı var. Bu şarkı ne zaman devreye girse “yine bir fenomen geliyor” diye dikkat kesilirim. Fenomenlerin milli marşı olmuş durumda bu şarkı. Yesmar’sız fenomen düşünülemez.

- UMRE: Şık arabalar, pahalı sofralar, imrendiren eğlenceler, hava atmaya yönelik lüks seyahatler... Bunlar tamamsa bir eksik kalmıştır: Umre pozu. Fenomen maceralarının olmazsa olmazıdır umre pozu.

- ALTIN: Fenomenlerin en sevdiği renk altın sarısıdır. Bir videoda ya da bir fotoğrafta altın sarısı bas bas bağırıyorsa o video ya da o fotoğraf fenomene aittir. Sadece renk mi? Altının kendisi de bu sevdaya dahildir.

- EVLİLİK: Fenomen olgusu, bir karı koca olgusu olarak ortaya çıkmıştır. Bir çift olayıdır bu. Fenomen paylaşımları, mutlu evliliklerin anlatıldığı birer kamu spotu gibidir. Bir yerde birbirlerini delice seviyor gibi yapan karı kocalar varsa orada mutlaka bir fenomen vakası vardır.

- HAVADA YEMEK: Dubai’de aşırı turistik ve aşırı anlamsız bir olay var: Teleferik benzeri bir kabine biniyorsun, gökyüzüne doğru çıkıyorsun ve orada yemek yiyorsun. Manasız, görgüsüz bir zevk. Bir fenomen, “Dinner in the sky” denilen bu deneyimi yaşamadıysa henüz fenomen olamamış demektir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var 20 Mayıs 2024 | 4.473 Okunma Gündemin 6 konusu 19 Mayıs 2024 | 2.485 Okunma Hiç kimse Ayhan Bora Kaplan’ın çökertilmesini önemsizleştirmesin 18 Mayıs 2024 | 1.849 Okunma Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 5.958 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.182 Okunma