Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Fahrettin Koca: Dün bilimin dediğini yaptık bugün de bilimin dediğini yapıyoruz

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Fahrettin Koca: Dün bilimin dediğini yaptık bugün de bilimin dediğini yapıyoruz' başlıklı yazısını kaleme aldı. Son günlerde “COVID yükseldi, acil kapanma lazım, aşı kampanyası başlatılmalı” türü çağrılar geliyor değişik çevrelerden. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu...

03 Ekim 2023 | 3.821 okunma

Son günlerde “COVID yükseldi, acil kapanma lazım, aşı kampanyası başlatılmalı” türü çağrılar geliyor değişik çevrelerden. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu çağrılara yönelik beş maddelik cevabı var:

*

- BİR: COVID-19 ilk çıktığında tamamen bilimin yol göstericiliğinde adımlar attık. En radikal önlemleri almaktan kaçınmadık. Aşı uygulamasını teşvik ettik. Bunları milletle uyum içinde yürüttük. Çünkü bilim, o zaman bunu söylüyordu.

*

- İKİ: Bugün bilim bize şunu söylüyor: COVID-19, artık griple eş değer durumdadır. COVID-19, griple nasıl mücadele ediliyorsa öyle mücadele edilecek bir hastalığa dönüşmüştür. Toplu aşı kampanyasına gerek yok. Kapanma benzeri tedbirlere gerek yok.

*

- ÜÇ: Küresel ve yerel propaganda ağı, bilimsellikten uzak bir faaliyet içinde. Kapanma istiyorlar. Aşı diye tutturuyorlar. Aşı üreticileri, ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilir. Ama bilim buna bakmaz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 5.256 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.169 Okunma Nokta nokta kamuda tasarruf 14 Mayıs 2024 | 4.580 Okunma Sen bizim her şeyimizsin Greta 13 Mayıs 2024 | 1.989 Okunma Ergenliğini aşamamış bir başkonsolos 12 Mayıs 2024 | 1.815 Okunma