Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Elektriğin kesilmesinin siyasi etkisi nasıl olur

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’ın bugünkü (23.04.2022)''Elektriğin kesilmesinin siyasi etkisi nasıl olur’’ başlıklı yazısı.

23 Nisan 2022 | 2.882 okunma

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesildi.

Bakıyoruz: Kılıçdaroğlu, olayı gündemde tutmak için elinden geleni yapıyor. Hakkıdır. Yapacak tabii. Hatta şunu da söyleyebilirim: Bu olay, Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışında bir parça öne çıkarmış bile olabilir. Peki genel kamuoyunu nasıl etkiler? Nasıl bir siyasi etkisi olur bu olayın? İşin bu kısmına baktığımızda iki farklı tepki biçiminin gelişebileceğini görüyoruz:

ELEKTRİK faturalarını ödeme konusunda sıkıntı çeken vatandaşların sempatisini kazanır. “Adam bizim için elektriksiz kalmayı göze aldı, helal olsun” derler. Mağdur pozisyonuna düşmüş olmanın getireceği avantajları yaşar. Adını gündemde tutmayı başarır. “Lüks” ve “kandil” ışığında çektiği videolarla bütün ilgiyi üzerine toplar. Sosyal medyaya etkileyici fotoğraflar ve görüntüler verir. 

YA DA BÖYLE OLUR

BİR acizlik örneği sergilediği düşünülür. “Evinin elektriğinin kesilmesini engelleyemeyen biri, bizim yaşadığımız sorunlara nasıl çare olacak?” sorusunun sorulmasına neden olur. Güçsüz imajı verir. Tuttuğunu koparacak, dağ gibi sorunları çözecek lider arayışında olanlarda hayal kırıklığı yaratır. “Devlet kurumlarına gidiyor, içeri almıyorlar” algısını biraz daha pekiştirmiş olur.

FRANSA BİZİM 20 YIL GERİMİZDE

20 yıl önce bizim en çok tartıştığımız konu neydi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var 20 Mayıs 2024 | 5.616 Okunma Gündemin 6 konusu 19 Mayıs 2024 | 2.495 Okunma Hiç kimse Ayhan Bora Kaplan’ın çökertilmesini önemsizleştirmesin 18 Mayıs 2024 | 1.850 Okunma Ankara kumpasını anlama kılavuzu 17 Mayıs 2024 | 6.002 Okunma Bunca toz duman arasında söylemek istediklerim 16 Mayıs 2024 | 4.183 Okunma