Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Dizi, iftar, alkol, saygı, laiklik falan

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan "Dizi, iftar, alkol, saygı, laiklik falan" yazısıyla Show TV'deki o dizinin oyuncularının neden olduğu polemiği anlatıyor okurlarına. İşte Ahmet Hakan'ın yazısı:

27 Mart 2023 | 4.431 okunma

BİR dizi var televizyonların birinde. 

Muhafazakâr / seküler çelişkisini işliyormuş.

*

Etrafımda çok geyiği yapılıyor bu dizinin.

İskandinav polisiyelerinden başımı kaldırıp bir türlü izleme fırsatı bulamadım.

*

Geçenlerde bu diziden bir iftar sahnesi yansıdı sosyal medyaya.

*

Şöyle bir sahne:

*

Bir restoranda dört kişi oturuyor. İkisi kadın, ikisi erkek. Erkeklerden biri muhafazakâr. Aralarında şöyle bir tartışma oluyor: Muhafazakâr adam, restoranda iftara saygı gösterilmesi gerektiğini, alkollü içki servisi yapılmaması gerektiğini söylüyor. Seküler kadın ise Türkiye’nin laik bir ülke olduğunu, isteyenin oruç tutabileceğini, isteyenin de içki içebileceğini söylüyor. “Rahatsız olan gider, orucunu evinde açar” diye de raconu kesiyor.

*

Bu sahneyi sorun edenlerin çıktığını görüyorum.

Özellikle muhafazakâr kesimlerin bazı isimleri, bu sahneye tepki gösteriyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dua, Arapça ve araba: Erbaş’tan açıklama geldi 02 Mayıs 2024 | 6.309 Okunma Audi A8 ve Ali Erbaş 30 Nisan 2024 | 9.316 Okunma CHP varken İYİ Parti’ye ihtiyaç var mı 29 Nisan 2024 | 3.488 Okunma Bu adamlar  Erdoğan’a niye hakaret ediyor Fatih? 28 Nisan 2024 | 2.938 Okunma 23 Nisan’daki Dilan Polat’lı maskaralık nereden çıktı… Tam bir TikTok zihniyeti 27 Nisan 2024 | 1.033 Okunma