Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

‘Bil / Bul’ ekine dokunmamalıydık

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan “Tasarruf şart” dedik ve tuttuk gazetenin “Bil / Bul” ekini biraz kuşa çevirerek Kelebek’in içine aldık.'' dedi ve konuya ilişkin okurlardan gelen tepkileri yorumladı.

06 Ocak 2022 | 1.647 okunma

Dolardaki dalgalanma, kâğıt fiyatlarındaki fahiş artış falan derken...

“Tasarruf şart” dedik ve tuttuk gazetenin “Bil / Bul” ekini biraz kuşa çevirerek Kelebek’in içine aldık.

*

Bir anda çarşı karıştı.

Bitmek tükenmek bilmeyen tepkiler.

Mailler, mesajlar, telefonlar...

Protesto üstüne protesto.

*

Mesela Tamer Barut adlı bir okurumuz şöyle diyordu:

*

“Ahmet Bey... Uzun yıllardır Hürriyet okuruyum. Aynı zamanda ‘Bil-Bul’ bulmaca ekiniz benim olmazsa olmazımdı. Özellikle hafta sonları en büyük zevkimdi. Fakat bu hafta sonu tek sayfa bulmaca eki görünce büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Lütfen bu eki eski haline getirir misiniz? İnsan uzun yılların alışkanlığından kolay vazgeçemiyor.”

Mesela Üstün Yürekli adlı okurumuzun sitem dolu mesajı şöyleydi:

*


“Sayın Hakan... Yeni yılın ilk gününde ‘Bil-Bul’ ekinin hacminde yaptığınız yüzde 66’lık indirim, piyasalarda beklediğimiz indirimlere hiç benzemediğinden şahsen bende şok etkisi yarattı. ‘Bil-Bul’, benim gibi emekli olup da kısıtlı imkânı olanların tek eğlence kaynağı idi. Biz emeklilere yaptığınız bu büyük kötülük için sizi kutlar, teşekkürlerimi sunarım.”

*

Bu iki mesajı, gelen binlerce mesajın içinden seçtim.

*

Tepkiler üzerine hemen ilgili birimlerimiz toplandı.

Ve “Bil / Bul”un eskisi gibi yola devam etmesine karar verildi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu adamlar  Erdoğan’a niye hakaret ediyor Fatih? 28 Nisan 2024 | 1.420 Okunma 23 Nisan’daki Dilan Polat’lı maskaralık nereden çıktı… Tam bir TikTok zihniyeti 27 Nisan 2024 | 996 Okunma Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 4.635 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.380 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.497 Okunma