Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi

Ali Yerlikaya izlenimleri I Polisime en havalı gözlüğü takın dedim

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Ali Yerlikaya izlenimleri I Polisime en havalı gözlüğü takın dedim' başlıklı yazısını kaleme aldı.

01 Mart 2024 | 214 okunma

Geçen akşam Tarafsız Bölge’deydi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya.

Bakanlık sürecinin ilk dokuz ayını değerlendirdi. Ali Yerlikaya’yla ilgili izlenimlerimi yazıyorum.

*

 Çalışma arkadaşlarını motive etme konusunda bir numara. Başarılarını anlatırken onları ihmal ettiği tek bir an bile olmadı.

*

 Millete karşı şefkatli, suç örgütlerine karşı şiddetli. Genel yaklaşımının tüm özeti bu. Tüm vurgularında bu var.

*

 Samimiyet de samimiyetsizlik de ekranda çarpan etkisi yaratır. Yerlikaya’dan yansıyan samimiyetti.

*

 Ana başlıkları şunlar: PKK, FETÖ, DEAŞ ve bilumum terör örgütleri... Organize suç çeteleri... Düzensiz göçmenler... Uyuşturucu tacirleri...

*

 Lüks araçları polisin hizmetine vermişti. Bu araçların 13’ü Komançero çetesininmiş. Bir tanesi ise fenomenlerden gelmiş.

*

 Lüks araçlar konusunda şöyle diyor Yerlikaya: “Anket yaptık, yüzde 98 polise verilmesinden memnun. Polislere en havalı gözlüğü takın diyorum. Bu aracın distribütörü diyor ki, polisimize öyle yakıştı ki, tüm bakımları benden.”

*

 Baronlara diz çöktürüyor polis. Yerlikaya’nın bununla ilgili yorumu şu: “Diz çöktürülmesi gayet doğal bir durum. Bunların taptıkları tek şey para. Paranın verdiği güç bunlara ayrı bir kibir katıyor. Bu ‘Sizden daha büyük millet, kolluk, kanun, polis, savcı var’ demek. O yüzden böyle oturuyor ve vesikalık veriyor”.

*

 “Şekil yapmak” diye bir tabir var. Ali Yerlikaya da bu tabiri kullanıyor. “Kimse milletimize şekil yapamaz” diyor.

*

 Düzensiz göçmenlere karşı mobil merkezler oluşturma fikrini geliştirdi Yerlikaya. Bu uygulama çok başarılı olmuş ve yaygınlaştırılıyormuş.

*

 Ekran önünde çok rahat ve çok profesyonel Yerlikaya. Derdini basit, sade ve anlaşılır biçimde anlatmasını iyi başarıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in hal ve gidişi: Genel başkandı tam bir lider oldu 11 Mayıs 2024 | 1.891 Okunma AK Parti ve CHP’nin amansız düşmanları 10 Mayıs 2024 | 2.109 Okunma Gazeteci Taha Hüseyin anlatıldığı gibi biri değil 09 Mayıs 2024 | 5.641 Okunma Manşet üstüne manşet 07 Mayıs 2024 | 3.960 Okunma İçlerinden ne diyorlardır acaba 06 Mayıs 2024 | 3.972 Okunma